«Respira» dóna al CPA Olot el vuitè mundial de la seva història

El club s'imposa al Masnou i a les italianes i deixa meravellats jutges i públic | Més de 600 olotins han omplert les grades del Pavelló Olímpic de Reus

Andreu Oliveras
11 d'octubre del 2014
Actualitzat el 20 d'octubre a les 17:37h
«Respira» és el millor ball del mundial de patinatge
«Respira» és el millor ball del mundial de patinatge | Martí Albesa

El CPA Olot ballant «Respira» al mundial de patinatge de Reus. Foto: Martí Albesa


Ho han tornat a aconseguir. Per vuitè cop des del 2004, el Club Patinatge Artístic d’Olot  és el millor del món. Fins a 4 deus han aconseguit les noies de Ricard Planiol, que no hi ha dubte que han meravellat els jutges del Pavelló Olímpic de Reus. En la part tècnica els han posat un 9,8; 9,7; 9,5; 9,9; 9,5; 9,5 i 9,7. Els deus han vingut en la valoració artística d'on s'han endut un 9,9; 10; 9,8; 10; 9,8; 10 i 10.

Després d'haver guanyat a Europa, Respira s'imposa en el mundial i el CPA Olot revalida així el títol que ja havia aconseguit l’any passat amb No hi ha res impossible. Un cop han acabat el ball, tot el públic s'ha posat dempeus, impressionat amb els peixos de la Garrotxa. En segona posició ha quedat Laberint del Club Patinatge Masnou i el tercer lloc del podi se l'ha emportat Gran Casino, del Cristal Team Italià.

El Reus Deportiu queda quart

Trist paper, en canvi, el del Reus Deportiu. L'etern rival de les olotines ha quedat quart, en el mundial que se celebrava a casa seva. De fet, seguint les normes vigents fins al moment no havia de competir en aquest mundial, ja que no havia fet prou bon paper a l'europeu. Tot i així, les gestions als despatxos van aconseguir que sí poguessin disputar el campionat.

L'Olot ha estat el quart a sortir a la pista, per darrera del Reus Deportiu, el Masnou i el Clube Patinagem do Sado de Portugal. Les patinadores ja feia estona que estaven al pavelló i han vist des de les grades les diferents proves individuals que s'han disputat abans del campionat de grups de xou grans.

Samarretes grogues per totes les grades

Samarretes grogues i barrets blaus han estat els uniformes dels més de 600 olotins que omplien les grades per animar les patinadores de la ciutat. Aquest cop el club no tenia entrades com a tal i cadascú les va haver de comprar pel seu compte. Això ha fet que, a diferència d’altres campionats, els olotins es trobessin escampats per tota la graderia.

El de Reus era per molts el mundial de casa i Olot s'ha desplaçat en massa cap a la capital del Baix Camp. Assegut a la llotja, l'alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha representat oficialment la capital de la Garrotxa. Els aficionats més matiners han marxat a les vuit del matí d'Olot, per no perdre's l'últim entrenament a la pista del pavelló olímpic, cap a quarts de 12 del migdia.

Demà al vespre, recepció oficial

Sonora xiulada s'ha endut l'himne espanyol quan l'ha posat, després de lliurar les medalles de campiones al Club Patinatge Artístic d'Olot. El públic ha llançat crits d'independència i ha mogut enèrgicament les banderes estelades.

L'ajuntament d’Olot ha organitzat una gran rebuda oficial per demà diumenge a 2/4 de set del vespre al saló de sessions. La ciutat els vol reconèixer la gesta aconseguida, per vuitè cop en la seva història. L'acte és obert a tots els olotins que també els vulguin donar suport.
 

Galeria de Fotos CPA Olot al Mundial de Patinatge Artístic de Reus (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Mundial de Patinatge Artístic de Reus (Josep Martí)

Vídeo Així va ser el ball Respira a Reus

 
Les patinadores del CPA Olot, celebrant la puntuació obtinguda al mundial. Foto: Martí Albesa
Arxivat a