Agents Rurals capturen a Mieres porcs senglars creuats amb vietnamites

El creuament de senglars amb vietnamites converteix la nova espècie en una plaga | Els tècnics denuncien el propietari per no tenir cap control dels animals

Un porc senglar barrejat amb un vietnamita
Un porc senglar barrejat amb un vietnamita | DARP
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
10 d'octubre del 2014
Actualitzat el 16 d'octubre a les 22:10h

Agents Rurals capturen a Mieres tres exemplars de porcs semisalvatges fruit d'un creuament entre porcs vietnamites i porcs senglars. L'operació va tenir lloc durant el mes de setembre, però fins ara no l'han feta pública. Com a resultat, el propietari de l'explotació va ser denunciat, ja que no disposava de cap control sanitari ni legal i, a més, els porcs campaven lliurement per la zona, causant nombroses danys a algunes masies de l'entorn.

Els porcs senglars i els vietnamites s'entenen bé i arriben a barrejar-se i tenir descendència. Aquestes cries fruit de la barreja de les dues espècies poden seguir procreant i mesclant-se amb altres races. El resultat, si no es controla, és una població de porcs semisalvatges més abundant i amb major capacitat d'expansió.

Eliminar porcs vietnamites i híbrids del territori

Quan aquesta tendència a barrejar-se amb altres races de porcs se suma a una sobrepoblació de senglars que fa temps que hi ha al país, al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca no li queda més remei que dur a terme accions per eliminar els porcs vietnamites i híbrids del territori. Si és possible, els capturen vius i els busquen una destinació, però les dificultats per agafar-los fa que moltes vegades siguin sacrificats directament.

A més, als darrers anys ha proliferat la presència de porcs vietnamites ja que s'han posat de moda com a mascota. Moltes vegades aquests animals s'acaben escapant o el propietari els abandona i llavors comencen a barrejar-se amb senglars. Cal recordar que per tenir un porc vietnamita és necessari disposar d'una llicència expressa.