Aquests són els membres de la junta electoral gironina del 9-N

El DOGC publica el nomenament dels membres de les comissions de seguiment de la consulta

B.F.
07 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:41h
Mica en mica, la Generalitat de Catalunya està seguint endavant amb el calendari per fer possible la consulta independentista del 9 de novembre. Aquest dimarts, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica el decret 133/2014 "de nomenament dels membres de les comissions de seguiment de la consulta popular no referendària sobre el futur polític de Catalunya", l'òrgan situat just per sota de la Comissió de Control.

El president català, Artur Mas, és qui signa el decret en en persona, assegurant que ho fa "en virtut de les facultats que m’atribueix la Llei 13/2008, de 5 de novembre" i "de conformitat amb l’acord pres per la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries en la sessió de data 5 d’octubre de 2014". És a dir, sense fer cap esment a la suspensió de la Llei de Consultes dictada pel Tribunal Constitucional espanyol (TC). Tot amb tot, sí que hi inclou l'especificació que el nomenament es du a terme "als efectes de la vigència corresponent".

Set comissions territorials

Concretament, hi haurà set comissions territorials, que seran les encarregades de rebre les sol·licituds que han de presentar alguns col·lectius per votar a la consulta: els estrangers que viuen a Catalunya (amb un any de residència si són d'estats membres de la UE i tres anys en cas dels nacionals de tercers estats) i aquells que poden votar per dipòsit entre el 20 i el 25 d'octubre. 

Les seus de les comissions territorials estan distribuïdes a Barcelona, Manresa, Tremp, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

La Comissió de seguiment de Gironina la formen: Jaume Torrent i Marta Alsina (a proposta del Consell de l'Advocacia de Catalunya), Maria Dolors Corregé (proposada pel Col·legi de Politòlegs de Catalunya), Gemma Geis (proposada pel Consell de Governs Locals) i Assumpta Rodeja (a proposta del Govern).