Les bruixes tornen a omplir Sant Joan

Milers de persones han passat per la novena edició de la Fira Internacional de Bruixeria

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
06 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:54h
Una de les bruixes de la fira
Una de les bruixes de la fira | M. A.

Una de les bruixes presents a la Fira de la Bruixeria 2014, a Sant Joan les Fonts. Foto: Martí Albesa


Milers de persones van tornar a passejar per Sant Joan les Fonts atrets per les bruixes que aquest cap de setmana van envair el municipi. Una cinquantena de parades omplien el Clot de l'Infern en motiu de la novena edició de la Fira Internacional de Bruixeria. Es tracta d'una xifra similar d'expositors que els altres anys, ja que per qüestions d'espai no els en caben més, però tot i així des de l'organització asseguren que tenen una llista d'espera de fins a seixanta aspirants.

Una de les novetats d'aquest any era l'espectacle La vida de les bruixes, ideat pel grup teatral de nova creació Els Embruixats, format per vora 40 veïns del poble. A part del teatre, es va poder assistir des d'a xerrades sobre la cultura Rapa Nui o el pèndol i les seves utilitats fins a tallers infantils i una demostració de Chakradance. Aquest any l'Illa de Pasqua era la cultura convidada.

Mostrar que les bruixes no fan por

A diferència d'altres fires de bruixes de Catalunya, aquesta no es centra en la inquisició sinó en com aquests personatges dominen els quatre elements de la natura com són la terra, el foc, l'aigua i l'aire. Com explica Imma Jaurés, membre de l'organització, "aquí no venim a passar por, venim a donar llum a allò que no es coneix".

Una de les activitats estrelles que un any més s'ha repetit és els vols amb escombra, pensats pels més atrevits. "Les aterrades poden ser molt dures, però l'arrencada del vol és molt divertida", opina Jaurés. Cada any passen pel recinte entre 3.000 i 4.000 persones. Els establiments de Sant Joan feia mesos que tenien el cartell de complet de cares a aquest cap de setmana. Totes les activitats eren gratuïtes.
 

Cinquanta parades omplien el Clot de l'Infern en motiu de la novena Fira de la Bruixeria. Foto: Martí Albesa