Els beneficis de la llet d'euga, a debat aquest dissabte a la Vall d'en Bas

Metges i investigadors analitzaran a Puigpardines els estudis de la fundació eQuaid sobre les propietats d'aquest tipus de llet | Asseguren que és beneficiosa per diverses patologies

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
25 de setembre del 2014
Actualitzat el 28 de setembre a les 18:11h
eQuaid ha estudiat a fons els beneficis de la llet d'euga
eQuaid ha estudiat a fons els beneficis de la llet d'euga | Adrià Costa

La Vall d'en Bas reunirà aquest dissabte metges i investigadors per debatre sobre els beneficis que comporta beure llet d'euga. És el tercer any consecutiu que l'associació eQuaid organitza aquesta trobada a la granja que té a Puigpardines. L'objectiu és conèixer cassos pràctics de pacients que han millorat per veure aquest tipus de llet.

Segons expliquen els organitzadors de la trobada, la llet d'euga conté una gran quantitat de vitamines, minerals, omega 3, omega 6 i aminoàcids. Asseguren que ajuda a incrementar la serotonina, la que es coneix popularment com l'hormona de la felicitat. El col·lectiu eQuaid recomana beure llet d'euga a aquells que necessitin regular el colesterol i també a qui pateixi la síndrome del colon irritable.

La llet d'euga salva la vida del president d'eQuaid

L'asociació eQuaid va néixer després que el seu president i fundador, Juti Gusi, es trobés a les portes de la mort. Necessitava urgentment un trasplantament de fetge, però l'obesitat que patia no li permetia sotmetre's a aquesta operació. En Juti, tot i l'escepticisme del seu metge, va decidir reduir la seva dieta únicament llet d'Euga i en 3 mesos havia perdut el pes necessari per poder rebre un nou fetge.

Un cop recuperat, en Juti Gusi va crear una granja de llet d'euga a Puigpardines, des de la qual exporta arreu d'Europa. A través de la fundació eQuaid elaboren estudis científics que analitzin quines són les propietats d'aquest tipus de llet i quins beneficis comporten. Aquests estudis, a més de presentar-los i debatre'ls dissabte a la Vall d'en Bas, els faran arribar a professionals mèdics dels diferents hospitals catalans. De fet, tenen previst distribuir-ne 24.000 còpies, a més de penjar-los a internet.

Diumenge al matí, la granja estarà oberta al públic en general que vulgui conèixer més de prop els beneficis de la llet d'euga.
 

El congrés sobre els beneficis de la llet d'euga tindrà lloc a la Vall d'en Bas. Foto: Martí Albesa