El barri de Sant Miquel celebra la seva festa aquest cap de setmana

A més del tradicional Ball Pla, la penya Embalats ha programat un concert del grup Itaca Band, DJs i un tast de plats de 6 nacionalitats

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
24 de setembre del 2014
Actualitzat a les 11:06h
De divendres a diumenge, el barri de Sant Miquel d'Olot celebra la seva festa. Per aquest motiu hi haurà instal·lat un envelat a la plaça, una tradició que històricament sempre s'havia fet i que fa tres anys la penya Embalats el va recuperar. Entre les novetats destaca un tast de menjars típics de sis països diferents.

 
Les activitats començaran amb un pregó a càrrec de Gil Anglada, un veí molt implicat en la vida del barri. Seguidament, a la nit a l'envelat hi haurà l'obra de teatre Avi jove vol companyia, a càrrec del grup de teatre de Sant Joan les Fonts.

Per dissabte han reservat dues inauguracions, la d'un rellotge de sol cedit per Francesc Clarà i la de les obres dutes a terme aquest estiu al Molí d'en Climent. A més, al matí hi haurà la primera trobada de gegants, amb plantada inclosa, i a la tarda un campionat de truc i una ballada de sardanes.

De totes maneres, l'activitat estrella del dissabte és el tradicional Ball Pla. Sortirà a les vuit del vespre i aquest any hi desfilaran unes 120 persones. L'acte, que va néixer com una paròdia del Ball Pla que se celebrava a Olot per Festes del Tura, ha acabat sobrevivint-lo i agafant identitat pròpia. Els participants porten cosint els vestits de paper des del mes de juny.

Itaca Band i 2 DJs posen música a la nit del dissabte

De cares a la nit del dissabte, la penya Embalats ha decidit portar el grup Itaca Band i tot seguit els DJs Albert Pujol i Kurba posaran música fins a altes hores de la matinada. L'entrada a l'embalat serà totalment gratuïta.

Finalment, el diumenge, a part de la missa i l'ofrena floral hi haurà una altra novetat: la degustació de menjars del món. Veïns del barri, procedents de 6 nacionalitats diferents, oferiran plats típics de les seves cultures. Els qui ho vulguin podran comprar tiquets i provar-los. La festa acabarà a les 6 de la tarda amb un berenar popular.
 

Programa d'actes festa del barri de Sant Miquel

Arxivat a