El nou bitllet de 10 euros entra en circulació aquest dimarts

per EP/Redacció , 22 de setembre de 2014 a les 16:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El nou bitllet de 10 euros. Foto: BCE


Els nous bitllets de deu euros corresponents a la sèrie 'Europa', que compten amb noves i millorades característiques de seguretat que dificulten encara més la seva falsificació, començaran a circular aquest dimarts 23 setembre 2014 en tots els països membres de la unió monetària.


El Banc Central Europeu (BCE) continua així amb el seu pla per llançar la segona sèrie de bitllets d'euros, més de deu anys després de l'entrada en vigor de la moneda única, que es va iniciar amb la posada en circulació el 2 de maig de 2013 dels de cinc euros.

En aquesta línia, la institució presidida per Mario Draghi anirà introduint progressivament durant els propers anys la resta dels bitllets de la sèrie 'Europa' en ordre ascendent. Encara que els nous bitllets de deu euros s'assemblen als emesos el 2002, la sèrie 'Europa' incorpora un "nou aire" i noves i millorades característiques de seguretat.


Per exemple, igual que en el nou bitllet de cinc euros, inclouen un retrat del personatge de la mitologia grega Europa en l'holograma i en la marca d'aigua.

D'aquesta manera, els bitllets es podran comprovar fàcilment, igual que els de la primera sèrie, amb el mètode 'Tocar, Mirar, Girar'. A més del retrat d'Europa en l'holograma i la marca d'aigua, els bitllets inclouran un nombre que canvia de color quan s’inclina.


Així mateix, els bitllets de menor denominació de la sèrie Europa duraran més, ja que compten amb una capa protectora. El BCE defensa que els bitllets en euros són "un símbol tangible" de la Unió Europea que ha contribuït a unir milions d'europeus. Actualment 334 milions de persones utilitzen l'euro en divuit països.

Campanya informativa

Des de la seva presentació el passat mes de gener, prop de tres milions d'establiments comercials i petites empreses de l'eurozona han rebut fulls informatius i targetes hologràfiques informant de la seva entrada en vigor. En el fullet es convida als establiments comercials i petites empreses a assegurar-se que els seus dispositius d'autenticació i màquines de tractament de bitllets estiguin preparats per acceptar el nou bitllet.

L'objectiu d'aquesta campanya és garantir que els que utilitzen efectiu coneguin l'aparença i els elements de seguretat del nou bitllet i puguin transmetre aquesta informació als seus clients.

 

Participació