Pere Gómez serà el cap de llista d'ERC a les eleccions municipals d'Olot

L'actual portaveu ha tingut el suport dels votants en unes primàries en què era l'únic candidat | En total, un terç del cens d'Esquerra hi ha participat

Andreu Oliveras
21 de setembre del 2014
Actualitzat a les 22:48h
Un dels 43 electors a les primàries d'ERC
Un dels 43 electors a les primàries d'ERC | Andreu Oliveras

Un dels 43 electors que han votat a les primàries d'ERC a Olot. Foto: Andreu Oliveras


Les primàries d'Esquerra nomenen Pere Gómez com a número 1 del partit a les properes eleccions municipals a l'ajuntament d'Olot. L'actual portaveu surt reforçat d'un procés en què no ha tingut cap rival i en què tots els qui s'han expressat li donat suport explícit ja que no hi ha hagut cap vot en blanc.

La cara negativa, però, és la baixa participació. De les 143 persones que van manifestar la voluntat de votar en aquestes primàries, entre la gent vinculada al partit i aquella totalment aliena que hi volia dir la seva, només n'han votat 43, una tercera part. Pere Gómez atribueix aquesta poca participació a la novetat del procés i "al fet que només hi hagués un candidat".

A partir d'ara comença la feina de definir el programa electoral i les persones que acompanyaran Gómez a la llista. Esquerra ha deixat clar que han tingut converses amb diversos col·lectius ciutadans. El partit obre la porta a presentar-se conformant alguna coalició, en la qual estarien disposats fins i tot a renunciar al primer lloc de la llista. Tot i així, sí que veuen molt difícil que en aquesta coalició hi figuri alguna persona que en anteriors mandats hagués format part d'un altre grup municipal.

Llista tancada a finals de març

Si tot va segons el calendari previst, a finals de març el partit hauria de tenir tancada la llista per tal de poder-la registrar i presentar-se a les eleccions municipals del proper 24 de maig. Pere Gómez assegura que volen "ser una alternativa sòlida que pugui governar la ciutat".

Aquestes seran les segones eleccions en què Pere Gómez encapçali la candidatura d'Esquerra Republicana a Olot, després d'haver-ho fet ja al 2011. De fet, Gómez lidera el grup municipal d'ERC des del 2010 quan el llavors portaveu, Jordi Coma, va plegar de regidor.
 

Pere Gómez, defensant la posició d'ERC al Ple Municipal. Foto: Martí Albesa

Arxivat a