El nou hospital entrarà en servei el 17 de novembre

Josep Maria Corominas ha anunciat que el trasllat a l'edifici del polígon de la Guardiola es farà el tercer cap de setmana de novembre

per Redacció NacióLaGarrotxa.cat , 18 de setembre de 2014 a les 05:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hospital Comarcal de la Garrotxa, en una imatge recent. Foto: Martí Albesa

Ja hi ha dia fixat perquè el nou Hospital Comarcal de la Garrotxa comenci a funcionar. L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha avançat en una entrevista al programa Fil directe amb l'alcalde, de Ràdio Olot, que els usuaris el podran utilitzar a partir del dilluns 17 de novembre. De fet, entre el dissabte 15 i el diumenge 16 d'aquell mes es farà el trasllat des de les actuals instal·lacions fins a les noves.


A partir del dilluns 17 totes les visites ja s'atendran des del nou equipament, on també s'hi trobaran tots els pacients ingressats i els serveis d'urgències. La posada en marxa arribarà 42 dies després que el president de la Generalitat l'inauguri oficialment. Com ja va avançar l'alcalde a mitjans de juliol, Artur Mas vindrà a Olot el dilluns 6 d'octubre a les cinc de la tarda per tallar la cinta, tot i que encara no hi haurà activitat a l'edifici.

Debat sobre els usos de l'actual edifici


A partir del 17 de novembre, per tant, l'actual edifici situat entre la plaça Doctor Fàbrega i el carrer de Sant Rafel quedarà buit. El debat rau ara en què s'hi ubicarà. La proposta que l'equip de govern va aprovar en ple extraordinari a finals d'agost és traslladar-hi els organismes municipals com l'Institut de Cultura i l'Institut Municipal de Promoció, així com l'Oficina de Turisme. CiU vol ampliar la part dedicada al geriàtric i instal·lar-hi una caldera de biomassa que faci funcionar l'illa energètica que engloba la plaça Mercat, l'Hospici i els geriàtrics Caritat i Montsacopa. La proposta, que no té el suport dels grups de l'oposició, preveu destinar un 20% a superfícies comercials.

La primera pedra de les obres del nou Hospital Comarcal de la Garrotxa la va posar José Montilla el 7 de novembre del 2009, tot i que el 2005 la Generalitat ja n'havia licitat el projecte de construcció. La idea inicial era que les estiguessin acabades a finals del 2012 i el trasllat es fes a principis del 2013. El calendari es va anar endarrerint i, de fet, l'obra va estar uns mesos aturada perquè ja s'havia enllestit l'edifici i el govern català no aprovava la partida per poder-lo equipar.


En total, la Generalitat haurà pagat 32 milions d'euros per construir el nou hospital, als quals cal sumar-hi 12 milions més que és el que li costa equipar el seu interior. Quan obri no ocuparà tota la superfície construïda, ja que s'ha construit pensant en que pugui créixer al llarg dels propers 50 anys.

Hospital Comarcal de la Garrotxa, al passat hivern. Foto: Martí Albesa

 

Participació