La colla Mainada, de Flor de Fajol, ha fet ballar als novaiorquesos

Els sardanistes olotins han organitzat els actes de la Diada a Manhattan | El mal temps va obligar a traslladar els actes a diumenge

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
15 de setembre del 2014
Multititudinària sardana a Nova York, per celebrar la Diada. Foto: Catalan Institute of America

L'associació olotina Flor de Fajol ha ballat sardanes a Nova York, per celebrar la Diada Nacional de Catalunya a la ciutat dels grans gratacels. Organitzat conjuntament amb el Catalan Institute of America , els actes s'havien de dur a terme el passat dissabte dia 13 de setembre. El mal temps, però, va obligar a posposar-los a ahir diumenge. 

Les activitats van començar a les 11 del matí, hora local, amb exhibicions de sardanes per part de 14 balladors de la colla Mainada, d'entre 8 i 10 anys. Aquests petits sardanistes es van encarregar d'ensenyar a ballar la dansa tradicional catalana a tots aquells predisposats a aprendre'n, tan novaiorquesos com turistes o catalans que es trobaven a la ciutat dels gratacels, com és el cas de l'economista Xavier Sala i Martín.

Al voltant de les 12 del migdia va ser el moment de fer una gran ballada de sardanes. Com explicava abans de volar cap a Amèrica Jordi Ferrer, membre de l'entitat, el desig era "que tots els catalans que estiguin a Nova York aquell cap de setmana vagin als actes de la Diada". Per les imatges que s'han publicat a les xarxes socials, sembla que ho han aconseguit. El punt i final a la Diada a l'illa de Manhattan el va posar un concert de Pep Sala.

Des que l'expedició de 35 garrotxins va arribar el dia 11 a Nova York, han fet assajos i ballades de Sardanes a diversos punts de la ciutat, com el memorial a les víctimes de l'11S o a Central Park.

La colla Mainada, de Flor de Fajol, ballant diumenge a Nova York. Foto: Catalan Institute of America