Més de 8.000 garrotxins tornen a omplir les aules

Primer dia de curs pels estudiants d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i CFGM | Dilluns s'incorporen als centres els alumnes de Cicles de Grau Superior

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
15 de setembre del 2014
Actualitzat el 24 de setembre a les 17:34h
Els alumnes de l'Escola Pia d'Olot, arribant aquest matí al primer dia de classe. Foto: Martí Albesa

Aquest ha estat un matí de plors, retrobaments i nervis pels 8.490 alumnes de la Garrotxa que començaran als propers dies el nou curs escolar. Avui han tornat a les aules els 1.719 nens i nenes d'Educació Infantil, igual que els 3.328 infants que estudiaran Educació Primària a les escoles de la comarca.

També han anat als centres els 1.928 adolescents matriculats a Secundària a algun dels instituts garrotxins i els 511 que hi cursaran el Batxillerat. Per ells, però, avui només és un dia de presentació del nou curs i a mig matí ja tornen cap a casa. Se'ls acaben les vacances de la mateixa manera que als 484 alumnes inscrits als Cicles Formatius de Grau Mitjà que s'ofereixen a la comarca. Demà tocarà tornar de nou a l'institut i començar les classes amb normalitat. L'estiu queda enrere i és hora de tornar a obrir llibres i llibretes i habituar-se a prendre apunts.

Els únics que encara segueixen de vacances són els 520 joves que volen estudiar un Cicle de Grau Superior. Tot i així es troben en temps de descompte ja que dilluns de la setmana que ve s'hauran incorporat ja a la rutina acadèmica.

Dos nous Cicles Formatius en la indústria alimentària

Aquesta setmana i la vinent a la comarca començaran dos nous Cicles Formatius per formar professionals de la indústria càrnia. Per una banda, l'IES La Garrotxa n'estrena un de Grau Mitjà d'elaboració de productes alimentaris. Per l'altra, la Fundació Kreas en desenvoluparà un de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària. Tots dos s'impartiran en sistema dual, una modalitat que combina a parts iguals les classes teòriques amb les assignatures que s'ensenyen directament treballant en alguna empresa del sector.

A les comarques gironines aquest curs 2014-2015 hi ha 119.729 estudiants, 735 més que l'any passat. Arreu de Catalunya, la xifra se situa en 1.552.058 alumnes, sumant els dels centres públics i els concertats.