El Museu dels Sants busca fotografies d'olotins amb els gegants

Per celebrar el 125 aniversari de la parella, es construirà un mur virtual amb fotos de ciutadans amb les figures

Andreu Oliveras
02 de setembre del 2014
Ball d'aniversari dels 125 anys dels Gegants. Foto: Adrià Costa

L'exposició de Festes del Tura del Museu dels Sants estarà dedicada al 125è aniversari dels Gegants d'Olot. Està pensada tant per públic adult com també pels més petits de la casa, ja que la il·lustre parella atrau a gent de totes les edats. L'exposició va més enllà de l'espai físic al museu i els seus responsables han obert un mur a la xarxa social Pinterest on s'aniran penjant fotografies d'olotins de tots els temps acompanyats dels gegants de la ciutat.

"Volem que tothom pengi les fotos que té amb els gegants", explica Eduard Bech, tècnic del Museu dels Sants d'Olot. L'objectiu és recollir el màxim d'imatges millor i que reflecteixi la devoció pels gegants al llarg de la història. Tant es poden penjar a la xarxa Pinterest com a Facebook o Twitter, sempre i quan s'afegeixi l'etiqueta #gegants125. També hi ha l'opció d'enviar-les per mail a [email protected] o portar-les físicament a les oficines del Museu dels Sants perquè les digitalitzin i pengin.

El mur es farà públic a partir del dissabte 6 de setembre, data en què s'inaugurarà l'exposició. A partir de llavors s'anirà actualitzant periòdicament a mesura que es vagin rebent les imatges. El museu també ha organitzat visites escolars a l'exposició, que ja ha rebut més de 600 reserves.

En motiu de la celebració dels 125 anys dels gegants, el 20 de setembre tindrà lloc a Olot el congrés País Gegant. Organitzat conjuntament amb la Generalitat, acollirà professionals d'arreu de Catalunya per parlar de la imatgeria popular i els seus processos de restauració i conservació.
Arxivat a