L'Edat Mitjana reviu a la Garrotxa enmig del Besalú Medieval

La Fira, de les primeres d'aquestes característiques en celebrar-se al país, és una de les més nombroses

per Redacció NacióLaGarrotxa.cat , 1 de setembre de 2014 a les 05:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels personatges del Besalú Medieval 2014. Foto: Martí Albesa

Animació, música, abanderats, teatre, ballarines, tallers d’oficis, espectacles de foc i armes, mercats artesanals, visites guiades teatralitzades i culturals, gastronomia, lectures compartides i personatges provocadors. Són algunes de les activitats que aquest cap de setamana s'han dut a terme a Besalú amb motiu del Besalú Medieval.


Des de fa prop de dues dècades, aquest municipi de la Garrotxa retrocedeix en el temps i es trasllada 10 segles enrere per fer reviure l'esplendor que tenia la vila durant l'Edat Mitjana. Va ser dels primers pobles catalans en celebrar un mercat medieval i és un dels més nombrosos pel que fa als actes programats i al públic que s'hi apropa.

Es tracta d'una activitat on s'hi volca tot el poble, per aconseguir dur a terme el prop d'un centenar d'activitats que s'han programat aquest any. L'objectiu era que, per unes hores, el visitant s'oblidés que es trobava al segle XXI i es traslladés en els temps de comtes, abats, cavallers i joglars.


Les activitats del Besalú Medieval van començar el divendres a les vuit del vespre amb una conferència sobre la història local, a càrrec de Joan López Carrera i Josep Riu Roura. De la colenda se'n van encarregar els membres de la companyia Excalibur, amb l'espectacle de foc i pirotècnia Inferus.

Galeria de Fotos Besalú Medieval 2014 (Martí Albesa)

 


Activitats infantils a l'edició del Besalú Medieval d'aquest 2014. Foto: Martí Albesa

 

Participació