La nova Plaça Mercat d'Olot s'inaugurarà el 28 de novembre

L'alcalde assegura que les obres avancen a bon ritme i estarà llesta abans de la campanya de Nadal | Corominas ha demanat «confiança» en el nou Parc dels Coloms

Andreu Oliveras
29 d'agost del 2014
Josep Maria Corominas mostrant l'interior de la Plaça Mercat als periodistes. Foto: Martí Albesa

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, posa el divendres 28 de novembre com a data d'inauguració de la nova Plaça Mercat: "Amb tota seguretat per la campanya de Nadal la tindrem en servei". Corominas ho ha anunciat en una visita d'obres a l'equipament. Actualment, prop de 70 persones estan treballant simultàniament en les feines de construcció.

L'edifici està compromès amb les energies renovables i s'abastirà amb biomassa, geotèrmia i plaques solars. De fet, aquests tres sistemes donaran servei a una gran illa integrada per la Plaça Mercat, l'actual Hospital de Sant Jaume, l'Hospici i els geriàtrics Montsacopa i La Caritat.

Uns vidres que filtren la calor

Diverses empreses olotines s'han implicat en les diferents fases de les obres. Francesc Arbòs, gerent de Bellapart, explica que els vidres que s'han instal·lat són d'alta prestació i només deixen entrar un 28% de la calor generada per les radiacions solars. "Són uns vidres que també aïllen durant els mesos de fred la calor que generarà la calefecció, per fer un millor control energètic", explica.

De fet, la majoria de les façanes del nou equipament són de vidre, donant-li molta claror. A la plaça s'hi accedirà des del carrer del Rengle i des de la plaça Doctor Fàbrega. La façana que dóna al carrer de l'Hospici estarà conformada per botigues que comunicaran a dins i a fora de la plaça. La façana del carrer Mulleras serà un jardí vertical que amagarà el moll de càrrega i descàrrega dels camions.

Parades a la planta baixa i supermercat i pàrquing als soterranis

La vintena de parades, el mateix nombre que hi ha actualment, estaran situades a la planta baixa, a nivell de carrer. Al primer soterrani hi haurà el supermercat Mercadona, amb una superfície de venda al públic de 1.600 metres quadrats. S'hi accedirà directament des de l'exterior per uns ascensors i unes rampes mecàniques que hi haurà instal·lades a la plaça del doctor Fàbrega. Al segon soterrani hi haurà un pàrquing amb 80 places que comunicarà amb l'aparcament actual de l'Hospital.

La plaça vol donar protagonisme al mercat del Rengle. Per això, tot aquest carrer serà "una zona tranquila", amb paraules de l'alcalde. Es reduirà el trànsit a la mínima expressió, sense eliminar-lo del tot ja que és necessari per donar servei a les botigues i al geriàtric Montsacopa.

«Confiança» en el nou Parc dels Coloms

Josep Maria Corominas també s'ha referit a la tala dels arbres del parc dels Coloms, un punt que ha generat força controvèrsia entre diversos sectors. L'alcalde ha demanat "confiança" amb l'equip de govern i ha demanat als ciutadans que s'esperin a veure-la acabada: "farem un gran parc dels Coloms". Ha reconegut que li ha dolgut haver de talar els arbres, però ho ha considerat necessari per poder fer la sortida del pàrquing i que quedés una Plaça Mercat amb condicions.

Galeria de Fotos Visita d'obres a la Plaça Mercat (Martí Albesa)
 


Primer soterrani de la Plaça, on s'ubicarà el Mercadona. Foto: Martí Albesa
Arxivat a