L'Ésdansa guanya 1.000 espectadors i recupera xifres de públic de quan tenia 2 escenaris

Un total de 9.000 persones han passat per Les Preses al llarg dels 6 dies de festival | Per l'organització, s'ha aconseguit ser el campus de referència de la dansa tradicional

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
25 d'agost del 2014
Actuació de Kepa Junkera i Tururut Bonaigua, divendres a l'Ésdansa. Foto: Ésdansa

L'Ésdansa tanca la seva trenta-dosena edició acollint a més de 9.000 espectadors. Aquest any, s'han acostat a Les Preses 1.000 persones més que al 2013 i el festival s'aproxima molt a les xifres de públic que tenia fa dos anys, quan comptava amb dos escenaris i més propostes d'activitats.

L'espectacle de dansa internacional del dissabte a la nit, amb 1.500 assistents, és el que ha aplegat a més gent. A més, aquest any tant els tallers del Petit Ésdansa com les activitats formatives de l'Ésdansa't han penjat el cartell de complets. Pel director del festival, Jordi Fosas, s'ha assolit l'objectiu de convertir l'Ésdansa amb el campus de referència de la dansa tradicional: "Ho donem per consolidat; en un futur aquesta part hi seguirà i tindrà un pes important, sense renunciar als espectacles artístics".

En total a l'escenari de l'Ésdansa hi han actuat 350 balladors vinguts de quatre continents. Tot i la pluja, que ha caigut al llarg de tota la setmana del festival, l'organització no ha hagut de suspendre cap de les activitats programades i les xifres demostren que el temps no ha espantat a un públic ja consolidat. Més de 200 voluntaris han treballat per al bon desenvolupament del certamen.

Un dels tallers Ésdansa't que s'han dut a terme aquest 2014.. Foto: Ésdansa
Arxivat a