La Greda crea els primers Jocs Rurals per Festes del Tura

Es tracta d'una gimcana de proves per equips reivindicativa | L'entitat no muntarà barraca al Firal i, en canvi, programa activitats per a tots als públics a la plaça del Cinema Colón

Andreu Oliveras
22 d'agost del 2014
Membres de la Greda presentant les activitats de Festes del Tura de l'entitat. Foto: Andreu Oliveras

La Greda capgira la seva programació habitual de Festes del Tura. El col·lectiu independentista aquest any ha optat per no fer una barraca al Firal i, en canvi, incorporar més activitats al programa festiu. Per Enric Domènech, membre del col·lectiu, és "una oportunitat de participar de les Festes d'una manera diferent".

Entre les novetats destaquen els primers Jocs Rurals. Es tracta d'una gimcana per grups de quatre a sis persones que vol recuperar l'essència de les proves de les festes majors. La Greda, però, ha decidit canviar-ne la fórmula per restar-li importància a la competitivitat i incorporar-hi un punt de crítica social. Com explica Laura Canalias, membre del col·lectiu, "es llançaran transgènics enlloc de pedres i es traslladarà palla d'un costat a l'altre amb els ulls tapats", entre altres proves.

Els organitzadors recomanen als participants portar roba còmoda que es pugui embrutir, ja que és probable que es taquin en algun moment de la gimcana. A més, els grups que ho vulguin poden competir-hi disfressats per tal d'optar al premi al millor guarniment.

Les proves no les guanyarà aquell grup que les acabi abans sinó aquell que els organitzadors creguin que es mereix més el reconeixement. Les inscripcions per participar-hi es poden fer a través de les xarxes socials o una hora abans a la Granja del Cacau o a la plaça del Cinema Colón. Estan pensats perquè hi pugui participar gent de totes les edats.

Activitats tots els dies per a totes les edats

La Greda han programat activitats per a tots els dies. A la plaça del Cinema Colón, un escenari que volen potenciar, divendres tindrà lloc una nit de punxadiscos femenines amb PD Etis, M&M i DJ Bahar. Dissabte a les 11 de la nit s'hi desenvoluparan concerts de petit format amb Trujazz i Jordi Montañez. Diumenge, les activitats començaran a dos quarts de sis de la tarda amb l'animació infantil a càrrec de Carro de Contes que donarà pas tot seguit als Jocs Rurals. Finalment, dilluns hi tindrà lloc els L'Últim Sopar, un àpat popular de productes ecològics de KM0, i el Literactua, el tradicional pregó alternatiu que aquest any es trasllada a l'última nit i anirà a càrrec d'un altre col·lectiu de la ciutat.

En altres espais de la ciutat, la Greda tornarà a organitzar les activitats que ja s'han convertit en tradicionals dins les Festes de l'entitat com és el Campionat de Truc dissabte a la tarda, el Cercatasques el diumenge a la 1 de la matinada o la Nit de Concerts al Firal el dilluns 8 de setembre amb Ebri Knight, Atzembla i PD Amic del Poble.
Arxivat a