Espadaler es compromet a reforçar la seguretat a pagès

ES/Redacció
09 d'agost del 2014
Agents dels Mossos d'Esquadra vigilant la protesta de membres d'Unió de Pagesos. Foto: delCamp.cat.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest dimarts la 60a edició de la Firagost de Valls, que aplega fins aquest dimecres més de 350 expositors del país. Espadaler ha estat rebut a les portes de la vila per una trentena de membres d'Unió de Pagesos (UP), que han reclamat al Govern solucions per al sector de la fruita seca i el pagament de les expropiacions per la carretera C-51 entre Valls i El Vendrell. Abans de l'acte inaugural, el conseller ha aprofitat per reunir-s'hi i per traslladar-los el «suport» de l'executiu. A més, s'ha referit als robatoris al camp i ha reiterat l'aposta per endurir les penes als reincidents i que delinquir en espais aïllats es consideri un agreujant.

Durant la seva intervenció en l'acte inaugural, Espadaler ha subratllat que el departament està «ocupat i preocupat» pels robatoris al camp i pel dany ocasionat a les explotacions agràries. El conseller ha insistit en la necessitat de revisar el marc legal dins de la reforma del Codi Penal que ha d'impulsar el Congrés i, de forma prioritària, endurir les penes als lladres multireincidents i aconseguir que delinquir en espais aïllats es consideri un agreujant, «com ho és la nocturnitat o la traïdoria».

«Ens trobaran sempre al seu costat -ha assegurat a la pagesia- i trobaran i volem que trobin una policia propera que sigui accessible. Aquest és el repte que tenim i en el qual ens intentem esforçar dia rere dia», ha afegit el conseller. A més, Espadaler també ha expressat el «suport» del Govern per a aquells productors «que no passen pel seu millor moment», com els de la fruita seca.

Precisament, una trentena de pagesos del sindicat Unió de Pagesos s'han concentrat des de les sis de la tarda a la plaça del Blat, on han traslladat les seves demandes al mateix conseller i als dirigents locals, com ara el delegat del Govern, els directors territorials d'Interior i Agricultura i el mateix alcalde de Valls. Després de la inauguració, han seguit la comitiva institucional pel tradicional recorregut, llençant alguns crits i exhibint pancartes.