1 de 10

Olot vol evitar picaresques en els aparcaments reservats a discapacitats

L'ajuntament inicia una campanya per fomentar el bon ús de les targetes acreditatives | Uns 500 garrotxins tenen dret a fer-la servir

per Andreu Oliveras, Olot | 2 d'agost de 2014 a les 07:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un exemple de les infraccions en places reservades per a discapacitats. Foto: Andreu Oliveras

L'ajuntament d'Olot vol que s'utilitzin correctament les targetes que donen dret a aparcar a les places reservades per a persones amb alguna discapacitat. Uns 300 olotins en tenen una, que se sumen a les prop de 200 més que hi ha arreu de la comarca. Segons el regidor de mobilitat, Josep Ferrés, "la immensa majoria en fa un bon ús, però alguns no l'utilitzen correctament, sobretot els no-conductors".


De targetes n'hi ha de tres tipus: una que acredita que el conductor del vehicle té una discapacitat, l'altra que dona fe que és l'acompanyant qui té una discapacitat i finalment les que identifiquen els vehicles de transport col·lectiu. Els que la posseeixen poden aparcar en alguna del centenar de places reservades a la ciutat d'Olot i, a més, utilitzar gratuïtament les zones blaves, les àrees de càrrega i descàrrega i estacionar a qualsevol lloc que no impedieix el pas de persones i vehicles.

Una infracció corrent és utilitzar una targeta, el titular de la qual és mort


Una de les infraccions més corrents és que s'utilitzi la targeta que acredita que l'acompanyant del vehicle té una discapacitat, encara que en aquell moment aquest no hi viatgi. Una altra és fer servir una targeta que pertanyia a una persona que ja ha mort.

L'ajuntament enviarà ara una carta a tots els usuaris recordant-los la importància de fer un bon ús d'aquest servei. A partir del 18 d'agost començarà la campanya de vigilància intensiva. Quan es detecti que una determinada targeta ha fet un seguit d'infraccions, s'enviarà una carta al titular advertint-lo que se'l pot sancionar. Si tot i així no fa cas, se'l multarà amb un import d'entre 100 i 200 euros i se li retirarà el carnet un mes. Si es dóna la circumstància que torna a reincidir, es procedirà a una retirada definitiva del permís per aparcar a zones reservades.


Una de les 100 places reservades per a discapacitats que hi ha a Olot. Foto: Andreu Oliveras
Participació