L'Ajuntament fa marxa enrere i vol salvar els xiprers del Parc dels Coloms

Convergència i Unió treballa perquè es puguin traslladar al pati de la Caritat, a pocs metres d'on estan ara | L'oposició havia mostrat el seu rebuig per la tala dels dos arbres catalogats

Andreu Oliveras
31 de juliol del 2014
Els xiprers del Parc dels Coloms que es volen preservar. Foto: Andreu Oliveras

L'Ajuntament d'Olot està fent gestions per conservar els dos xiprers del Parc dels Coloms que fins dimarts passat estaven catalogats com a arbres d'interès. L'equip de govern de Convergència i Unió va aprovar la descatalogació només amb el suport del Partit Popular. L'oposició en bloc va mostrar el rebuig a la tala dels dos arbres, que tenen més de 60 anys.

Vista la polèmica, el consistori està estudiant transplantar-los al pati de la residència de La Caritat, a pocs metres d'on es troben ara. En ser un trasllat a tant poca distància, "les possiblitats de supervivència són més altes", explica l'alcalde Josep Maria Corominas, "la terra serà de les mateixes característiques i no caldrà utilitzar un camió".

Encara no hi ha res acordat, però els responsables de l'Ajuntament han vist bona predisposició per part de la residència geriàtrica i iniciaran les negocacions. De tota manera, Corominas ha assegurat que ho faran sempre i quan tinguin possiblitats de sobreviure, ja que no estan disposats a llançar els diners.

No s'ha decidit qui assumirà el cost del trasllat dels arbres

Pel que fa a la proposta que el Partit dels Socialistes va fer al Ple que el cost del trasllat dels arbres l'assumís l'empresa constructora de la plaça enlloc dels pressupostos municipals, l'alcalde assegura que encara se n'ha de parlar.

Les previsions són que la nova Plaça Mercat entri en funcionament a finals del mes de novembre, abans de la campanya de Nadal. Fa unes setmanes, es va acordar un canvi en la sortida del pàrquing que afectarà un 20% del Parc dels Coloms i per això serà necessari talar tots els arbres que actualment hi ha.

Un parc amb jocs infantils, arbres i integrat amb l'entorn

Josep Maria Corominas ha explicat que un cop feta la sortida, es replantaran nous arbres i s'instal·larà un novedós conjunt de jocs infantils al parc. "Ens agradaria que estiguessin totalment integrats amb la Plaça Mercat", ha manifestat l'alcalde.

Corominas, ensenyant un primer disseny de com quedarà el Parc dels Coloms Foto: Andreu Oliveras
Arxivat a