Dos olotins volen anar de Turquia a l'Índia amb bicicleta

Han deixat les respectives feines per embrancar-se en aquesta aventura que començarà al setembre

Andreu Oliveras
06 d'agost del 2014
Maria Peiroló i Francesc Asperó, els olotins que volen anar de Turquia a l'Índia amb bicicleta Foto: Martí Albesa

La Maria Peiroló és d'Olot, té 29 anys i fins fa poc treballava d'enginyera industrial en una empresa de la comarca. Va decidir deixar la feina per anar juntament amb Francesc Asperó, també de la ciutat, a endinsar-se en una aventura. L'objectiu és anar de Turquia a l'Índia amb bicicleta.

5.800 quilòmetres separen Istambul de Bombai i són els quilòmetres que ells pensen recórrer pedalejant. No s'autoimposen cap mínim diari; de fet, no descarten quedar-se alguns dies a un lloc determinat si ho consideren oportú.

Saben que a mitjans de setembre agafaran un vol que els portarà fins a Istambul, però no en tenen ni idea de quan tornaran. Han obert un blog on aniran narrant la seva experiència. Com explica Maria Peiroló a NacióLaGarrotxa , la voluntat és en acabar "fer un documental que es pugui projectar a les escoles" mostrant tot allò que s'hauran anat trobant.

El viatge és un repte de superació

El viatge pels dos és una experiència, un repte de superació. "Hi haurà moments d'estrès, de passar fred, de trobar a faltar la gent", endevina la Maria, que té clar que els servirà de coneixement personal i que segur que els canviarà.

Els dos aventurers han creat un web on expliquen el projecte i on escriuran les últimes novetats amb què es vagin trobant. Volen entrar als pobles i conèixer més a fons els països per on passaran i la gent que hi viu. Fins i tot, no descarten practicar conjuntament l'acroioga, una disciplina que combina el ioga amb l'acrobàcia i que coneixen bastant a fons.

De moment, estan recollint fons a base de vendre samarretes i també ofereixen la possibilitat de patrocinar algun tram del trajecte. Aquell qui els subvencionés un tros, rebria una fotografia personalitzada en aquell lloc que ell ha finançat.

Maria Peiroló i Francesc Asperó Foto: Martí Albesa
Arxivat a