Polèmica per talar arbres catalogats, per les obres de la Plaça Mercat

Només CiU i el PP voten a favor de la mesura, el PSC i ERC es mostren contraris i PxC s'absté | Els arbres fan nosa per construir la rampa de sortida del pàrquing de la plaça

Andreu Oliveras
30 de juliol del 2014
Actualitzat el 20 de gener del 2015 a les 17:31h
Josep Guix, defensant conservar els arbres del Parc dels Coloms. Foto: Martí Albesa

Polèmica al Ple Municipal d'aquest mes de juliol pels cinc arbres del parc dels Coloms que es veuen afectats per la modificació del projecte de la plaça Mercat i que amb tota probabilitat s'hauran de talar. Els exemplars estaven catalogats com a arbres d'interès, però ara fan nosa per construir la nova sortida del pàrquing.

L'equip de govern va portar al ple treure'ls del catàleg per així poder fer la rampa de l'aparcament subterrani, però només li va donar suport la regidora del Partit Popular. Esquerra Republicana i el PSC hi van votar en contra i Plataforma per Catalunya es va abstenir.

L'oposició vol salvar dos xiprers i tres castanyers d'índies

Els arbres en qüestió són tres castanyers d'índies i dos xiprers. De castanyers d'índies a Olot n'hi ha bastants, però el problema rau en els dos xiprers, un de comú i l'altre d'Arizona, "una raresa dins la comarca", en paraules de la regidora d'ERC Clara Casanovas.

El portaveu a Olot del Partit dels Socialistes, Josep Guix, és un dels qui es van mostrar més bel·lígerants en aquest assumpte. Va assegurar que ells votaven un "no amb majúscules", argumentant que no estan d'acord que es treguin els xiprers: "tenen més de 60 anys i formen part del patrimoni de la ciutat".

Guix també a apuntar que es podrien traslladar a un altre lloc; una opció que segons els tècnics municipals costaria uns 35.000 euros, però que el líder socialista creu que hauria de pagar el promotor privat que ha demanat de canviar l'ubicació de la sortida del pàrquing.

Josep Maria Corominas: «Hi ha pocs números de salvar cap arbre»

Convergència i Unió va fer servir la seva majoria per aprovar la mesura, recolzada amb el vot de la representant popular. L'alcalde, Josep Maria Corominas, assegura que hi hauria poques possiblitats que els exemplars sobrevisquessin en cas de ser transplantats i per això no volen malgastar els diners en aquesta opció. "No us vull enganyar, jo crec que hi ha pocs números de salvar cap arbre", va confessar Corominas. El líder de CiU va afirmar que al seu partit també li agradaria conservar-los, però prioritzen per sobre dels arbres el projecte de la Plaça Mercat.

Obres de construcció de la plaça Mercat, aquest mes. Foto: Andreu Oliveras
Arxivat a