CatalunyaCaixa cedirà a Olot pisos buits per destinar a lloguer social

El ple vota per unanimitat establir un conveni amb l'entitat bancària perquè l'Oficina Municipal d'Habitatge en gestioni el lloguer | Ja hi ha hagut una família que s'ha beneficiat de l'acord

Andreu Oliveras
30 de juliol del 2014
Pisos buits, en una imatge d'arxiu
Pisos buits, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Pisos buits, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

CatalunyaCaixa cedeix a l'ajuntament d'Olot pisos buits de la ciutat que té en propietat perquè es destinin al lloguer social. L'acord, votat a favor per tots els grups presents al plenari, és la concreció d'un conveni que el banc va signar el passat 8 d'octubre amb el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, en el qual es comprometia a posar en lloguer social un total de 400 habitatges arreu de Catalunya.

El banc no ha aclarit a l'ajuntament el nombre de pisos de la ciutat que tindrà disponibles. La regidora d'habitatge, Anna Linares, explica que tot i que s'ha aprovat al ple d'aquest dimarts, ja fa mesos que l'Oficina Municipal d'Habitatge està treballant en les línies que marca el conveni i, de fet, ja hi hagut una família que se n'ha beneficiat. "Tenim un cas que s'ha adjudicat un pis per 195 euros al mes amb una carència de quatre mesos sense pagar", que com ha detallat Linares és el temps que s'ha cregut necessari per fer els tràmits abans d'estar-hi completament instal·lats.

Tots els grups municipals van veure amb bons ulls la iniciativa, confiant que la recent absorció del banc per part del BBVA no hi influeixi negativament. Només el líder de Plataforma, Ignasi Mulleras, hi va posar el condicionant que el partit espera que els receptors siguin "persones autòctones".

Fa dues setmanes, el Sareb també va acordar cedir a la Generalitat 600 pisos perquè es destinin al lloguer social. Es troben distribuïts per 72 ciutats del país, entre les quals Olot.

La regidora d'habitatge, Anna Linares, explicant el conveni al ple d'aquest dimarts. Foto: Martí Albesa
Arxivat a