Més de 50 arquitectes projectaran el Centre d'Estudis dels Volcans

Estudiants i professionals d'arreu del món participen al 3r Workshop Internacional d'Arquitectura i Paisatge, organitzat per RCR | Reflexionaran, entre altres, sobre els usos del Montsacopa i dels accessos a la ciutat d'Olot

Andreu Oliveras
25 de juliol del 2014
El Volcà Montsacopa serà estudiat al 3r Workshop Internacional d'arquitectura de RCR. Foto: Martí Albesa

Un total de 56 professionals de l'arquitectura vinguts de vint països diferents participen del 2 al 29 d'agost del tercer Workshop Internacional d'arquitectura i paisatge organitzat per l'equip RCR. Aquest any han decidit aprofundir en el centre d'estudis dels volcans que proposen que estigui instal·lat al volcà Montsacopa d'Olot. "Volem tenir un projecte del que seria el centre d'estudi dels volcans", explica l'arquitecte de RCR Rafel Aranda, "l'any passat van veure diferents opcions i aquest any volem definir-ho bé".

A part del Montsacopa, l'àmbit d'estudi també se centrarà en els accessos a la capital garrotxina, sobretot pensant en com quedaran una vegada estigui construïda la variant.

Al llarg de tot l'agost, arquitectes vinguts des de França, Austràlia, Sud-Àfrica, Estats Units o Japó, entre altres països, reflexionaran col·lectivament sobre l'arquitectura i com millorar l'entorn de la ciutat. Cada dilluns a la tarda, l'espai Barberí tindrà les portes obertes al públic que vulgui veure com treballen aquests professionals.

Masterclass amb arquitectes de renom portats expressament a Olot

Els assistents podran gaudir d'algunes masterclass amb arquitectes de renom vinguts expressament pel Workshop com per exemple l'indi Bijoy Jain, el català Josep Bohigas o l'equip madrileny SelgasCano. La motivació dels participants és, segons Aranda, venir "a buscar una ànima, una manera de fer que els dugui uns valors i manera d'enfrontar-se a la vida i a l'arquitectura".

El Workshop també és una manera de promocionar la capital de la Garrotxa ja que, segons asseguren els arquitectes organitzadors, un cop acabat el mes de treball, els participants tornen al territori. Posen d'exemple un arquitecte argentí que l'agost passat va participar de l'experiència i va demanar per quedar-se un any a Olot treballant amb l'equip RCR.

Corominas: «La ciutat hi guanya molt amb la col·laboració amb RCR »

Per l'alcalde Josep Maria Corominas, la feina feta pels prestigiosos arquitectes són "un dels valors de la ciutat" i assegura que "la ciutat hi guanya molt amb la col·laboració amb RCR". A més del curs d'arquitectura, el Workshop es complementa amb un Taller d'Audiovisual i fotografia amb professors de renom com el fotògraf japonès Hisao Suzuki.

Més de 50 arquitectes reflexionaran sobre com transformar els accessos a Olot. Foto: Martí Albesa
Arxivat a