L'escola de Santa Pau instal·larà dos barracons al curs 2014-15

L'augment progressiu d'alumnes als darrers anys obliga a incrementar el nombre d'aules | Ensenyament no descarta ampliar l'edifici en un futur

Andreu Oliveras
23 de juliol del 2014
L'escola pública Joan Maragall de Santa Pau, aquesta setmana. Foto: Martí Albesa

L'escola de Santa Pau instal·larà dos mòduls prefabricats al proper curs 2014-2015. Als últims anys, el nombre d'alumnes matriculats al centre no ha deixat de créixer i l'edifici s'ha quedat petit. Des de fa uns quatre o cinc cursos, entren a P3 grups d'uns 18 alumnes, mentre que els que pleguen a sisè de primària en tenen només cinc o sis. Aquest creixement ja ha provocat que s'abandoni el sistema d'una aula compartida entre dos cursos i es passi a una classe diferent per cada curs.

L'alcalde del municipi, Pep Companys, atribueix aquest creixement a la bona feina feta per la llar d'infants. Des que al 2005 es van ampliar els horaris cada any ha sumat més alumnes, sobretot de famílies com les del barri de Can Blanc que abans preferien portar els fills a Olot i ara, en canvi, opten perquè es quedin al poble. Una vegada entren a la llar d'infants ja segueixen els seus estudis a Santa Pau perquè "han fet amics a la classe i prefeixen seguir el projecte educatiu", explica Companys.

Barracons, una solució provisional

La instal·lació de dos barracons de 45 metres quadrats serà una solució provisional. Com ha avançat a NacióLaGarrotxa l'alcalde de Santa Pau, el departament no descarta fer un projecte d'ampliació del centre amb la construcció d'un parell o tres d'aules. De tota manera, abans cal estudiar més a fons la tendència de matriculacions i cal que el pressupost de la conselleria ho permeti.

El col·legi Joan Maragall ha passat de poc més de 70 alumnes a superar el centenar. Això ja va provocar que l'any passat abandonés la Zona Escolar Rural Els Volcans, que compartia amb Riudaura i Mieres, i funcionés de manera autònoma.

L'escola instal·larà dos barracons al curs vinent. Foto: Martí Albesa