Un centenar de persones es manifesten a Olot a favor de Palestina

Salam Khawaga, 19 anys: «A Palestina, cada dia has de lluitar per salvar la vida. No sabem si morirem avui o podrem sobreviure»

Andreu Oliveras
21 de juliol del 2014
Una de les manifestants a Olot a favor de Palestina. Foto: Martí Albesa

Prop d'un centenar de persones es van manifestar dissabte a les cinc de la tarda a Olot a favor del poble palestí i condemnant els atacs que les tropes israelianes duen a terme a la Franja de Gaza. Rere les pancartes amb els lemes "Aturem les matances a Palestina" i "Solidaritat amb Palestina", persones d'edats i origens diversos es van concentrar a les escales de Sant Esteve, sumant-se així a les mobilitzacions d'altres ciutats del món en contra dels atacs massius.

Entre els concentrats hi havia un grup de tres palestins que es trobaven a la Garrotxa participant d'un camp de treball. Joves com la Salam Khawaga, de 19 anys, que explica la seva experiència: "A Palestina, cada dia quan t'aixeques has de lluitar per salvar la vida. És un malson. No sabem si morirem avui o podrem sobreviure".

Igual que la Salam, la Niveen Ilkoeporuy, de 29 anys, s'ha d'enfrontar als atacs israelians constantment en el seu dia a dia. "Tinc cinc germans i tots han estat a la presó entre 3 i 5 anys quan estudiaven a l'escola. El meu cosí ara hi és i no sabem el perquè. Ell no ha fet res", explicava a NacióLaGarrotxa.

Aquest dilluns, el balanç de víctimes palestines a conseqüència de l'ofensiva militar israeliana a la Franja de Gaza ha arribat a la xifra de 500 morts i més de 3.000 ferits. El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha sol·licitat aquesta matinada el "cessament immediat de les hostilitats a la franja de Gaza". L'ofensiva contra l'enclavament palestí és la més mortífera des del 2008.

Pilar dels Xerrics, en la manifestació d'Olot a favor de Palestina. Foto: Martí Albesa
Arxivat a