El Casal de la Gent Gran d'Olot ocupa l'edifici dels jutjats vells

La consellera de Benestar i Família va inaugurar ahir les obres d'adequació de les antigues sales judicials | El casal guanya 456 metres quadrats per realitzar-hi diverses activitats

Andreu Oliveras
19 de juliol del 2014
La consellera Munté i l'alcalde d'Olot en la inauguració de les obres d'ampliació del Casal. Foto: Martí Albesa

El Casal de la Gent Gran d'Olot suma 456 metres quadrats a la seva superfície disponible. Es tracta de la majoria de les sales que ocupaven els jutjats vells d'Olot, que es van deixar d'utilitzar la tardor del 2007 quan es va estrenar el nou edifici de l'illa de Can Joanetes. Després d'anys abandonat, fa sis mesos van començar les obres d'adequació que va inaugurar ahir la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

Les obres han costat 166.000 euros, dels quals 60.000 han anat a càrrec de l'ajuntament d'Olot i la resta l'ha assumit el govern de la Generalitat. La consellera Munté ha assegurat que les dificultats pressupostàries "no han estat obstacle per poder prioritzar l'ampliació d'un equipament que és molt important per la gent gran d'Olot".

Els treballs de millora han consistit en la construcció d'un ascensor a l'antic edifici dels jutjats, a més de la seva adaptació a la normativa actual antiincendis i a l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. El casal de la gent gran pot utilitzar pràcticament la totalitat del primer i del segon pis d'aquest edifici. L'espai es destina a una aula d'informàtica, dues aules taller, un espai cosidor, un altre de pintura, un magatzem i un lloc on dur a terme el servei de podologia.

Uns 4.500 usuaris utilitzen les instal·lacions del Casal

Actualment el Casal de la Gent Gran d'Olot dóna servei a uns 4.500 usuaris, que des que es van traslladar els jutjats olotins reclamaven poder utilitzar l'edifici. L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, posa èmfasi en el temps que feia que s'intentava aconseguir els diners per dur a terme les obres: "es tracta d'una cosa de sentit comú, teníem l'edifici buit i es tractava de posar-lo en servei en bones condicions". L'ajuntament ha cedit la titularitat de l'edifici a la Generalitat perquè fos possible l'ampliació del servei.

Neus Munté inaugurant l'ampliació del Casal de Gent Gran d'Olot. Foto: Martí Albesa
Arxivat a