Artur Mas inaugurarà el nou Hospital Comarcal de la Garrotxa el 6 d'octubre

El president de la Generalitat ha confirmat per carta a l'alcalde d'Olot el dia i hora d'inauguració del nou equipament | La previsió és que el centre entri en servei al mes de novembre

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
18 de juliol del 2014
Hospital Comarcal de la Garrotxa, en una imatge recent. Foto: Martí Albesa

Ja hi ha dia i hora d'inauguració del nou Hospital Comarcal de la Garrotxa. El dilluns 6 d'octubre a les cinc de la tarda Artur Mas tallarà la cinta del nou equipament sanitari de la comarca. Ho ha fet públic l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, que ha rebut la carta de confirmació del mateix president de la Generalitat.

La inauguració del nou Hospital d'aquí dos mesos i mig no vindrà immediatament acompanyada de la posada en servei de les noves instal·lacions. Les previsions amb què es treballa és que el trasllat de l'actual Hospital de Sant Jaume al nou Hospital situat al polígon de la Guardiola es faci al llarg del mes de novembre. Es compliria així la promesa que va fer el conseller Boi Ruiz fa dues setmanes, on assegurava que entraria en servei aquest any.

Més d'un any de retard en la posada en funcionament

El 2005 la Generalitat va licitar el projecte de construció del nou hospital i el 7 de novembre de 2009 es posava la primera pedra de l'equipament. La idea inicial era que les obres estiguessin acabades a finals del 2012 i el trasllat del vell al nou edifici es fes a principis del 2013. El calendari es va anar endarrerint i, de fet, l'obra va estar uns mesos aturada perquè ja s'havia enllestit l'edifici i el govern català no aprovava la partida per poder-lo equipar.

En total, la Generalitat haurà pagat 32 milions d'euros per construir el nou hospital, als quals cal sumar-hi 12 milions més que és el que li costa equipar el seu interior. Quan obri no ocuparà tota la superfície construïda, ja que s'ha construit pensant en que pugui créixer al llarg dels propers 50 anys. Tindrà tots els serveis que ofereix actualment l'Hospital Sant Jaume i se n'afegiran d'altres com oncologia, diàlisis i els TACs.

Hospital Comarcal de la Garrotxa, en una imatge recent. Foto: Martí Albesa
Arxivat a