Un grup de desocupats ajudaran a netejar la ciutat d'Olot

La capital de la Garrotxa contractarà d'agost a gener entre 7 i 11 persones sense feina per reforçar el servei de neteja

Andreu Oliveras
18 de juliol del 2014
El Firal, un dels espais d'Olot que rebran el reforç de neteja
El Firal, un dels espais d'Olot que rebran el reforç de neteja | OTO
El Firal, un dels espais d'Olot que rebran el reforç de neteja. Foto: OTO

Una brigada d'entre 7 i 11 persones desocupades reforçarà el servei de neteja als barris d'Olot durant sis mesos. Es contractarà a gent que no tingui feina i que, a més, algú del seu nucli familiar estigui cobrant les ajudes del PIRMI. Es tracta d'un pla subvencionat per la Generalitat i, de fet, serà el Servei d'Ocupació de Catalunya qui proposarà al consistori la llista de possibles candidats.

Fins ara, l'ajuntament havia dut a terme un pla similar, contractant a tres persones que ajudaven a mantenir net el nucli antic. Amb aquest nou acord es fa un pas més enllà ampliant la zona a tota la ciutat i augmentant el número de contractats. Els afortunats estaran a jornada completa i es combinarà la formació amb les tasques de neteja.

El pla no substitueix el servei de neteja que la ciutat té contractat a una empresa externa, sinó que el complementa. Com explica el regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda, seran les Associacions de Veïns i els ciutadans a través de La Ciutat dels Detalls els qui faran arribar les demandes d'aquells punts on cal fer especial atenció com poden ser parcs, fonts públiques, embornals o pintades de grafitis, per citar alguns exemples.

Arxivat a