El CFGM d'elaboració de productes alimentaris desperta poc interès

De moment només 7 joves s'han matriculat al nou cicle dual de l'IES la Garrotxa, que espera que creixi la demanda al setembre

Andreu Oliveras
16 de juliol del 2014
Comissió de seguiment del cicle d'elaboració de productes alimentaris, a l'IES Garrotxa. Foto: Andreu Oliveras

Poca demanda, de moment, del nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'elaboració de productes alimentaris que l' Institut La Garrotxa ha posat en marxa conjuntament amb sis empreses càrnies de la comarca. Fins a dia d'avui, 11 joves s'hi han preinscrit, 7 dels quals ja han formalitzat la inscripció. L'institut confia atraure'n uns quants més entre ara i sobretot el mes de setembre, quan tradicionalment creixen les inscripcions als cicles a causa dels que no han pogut entrar a la seva primera opció i canvien de plans.

El curs durarà dos anys i s'impartirà en sistema dual, és a dir, combinant la formació a les aules amb les assignatures que s'ensenyaran directament a l'empresa. Els alumnes que s'acullin al sistema de beques dual, cobraran al voltant d'uns 350 euros mensuals per treballar mitja jornada a una indústria càrnia i alhora aprendre continguts del programa curricular dels seus estudis.

En la primera reunió de la Comissió de Seguiment entre els reponsables d'ensenyament i les empreses que participen del projecte, el director de l'IES La Garrotxa, Albert Bramon, s'ha mostrat convençut que el cicle "serveixi per ajudar a la indústria local i als nois i noies" que mostren interès en aquesta matèria.

Pel director dels serveis territorials d'ensenyament a Girona, Albert Bayot, ja està tot a punt i "només falta que els noies entenguin que se'ls està fent una oferta molt interessant en tema formatiu i també laboral". A les comarques gironines aquest curs hi haurà uns 18 cicles que s'impartiran seguint el sistema dual, que combina classes teòriques amb classes a l'empresa.
Arxivat a