Els Amics de les Arts toquen a Olot contra el càncer infantil

La pluja va fer patir els organitzadors fins l'últim moment | Tots els beneficis de l'actuació i la barra es destinen a la Fundació Albert Bosch contra el càncer infantil

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
14 de juliol del 2014
Concert solidari contra el càncer infantil dels Amics de les Arts a Olot. Foto: Martí Albesa

Més de 1.300 persones van assistir al concert solidari dels Amics de les Arts per recollir fons a favor de la Fundació Albert Bosch que lluita contra el càncer infantil. "Tots som pares i ens va semblar que era una causa molt lloable", explicava Ferran Piqué, membre del grup català, en la presentació als mitjans.

La pluja amenaçava d'espatllar la festa i tan els assistents com els organitzadors es van passar la tarda de divendres mirant el cel. Quan tot apuntava que el perill ja havia passat i el públic ja feia cua per entrar a la plaça, es va posar a ploure. Finalment, però, poc abans de les deu de la nit va parar i es va poder dur a terme el concert, on fins i tot es va veure la lluna.

El concert va començar a dos quars d'onze de la nit i les entrades anticipades costaven 20 euros que es dedicaven íntegrament a la causa. A més, a partir de les vuit del vespre a l'exterior del recinte ja va començar la festa amb l'actuació del grup CyBee, de Sant Feliu de Llobregat. Els beneficis de la barra, amb hamburgueses, cervesa i aigua, també es destinaven en la seva totalitat a la lluita contra el càncer.

Públic de totes les edats s'asseia a les localitats de la plaça de Braus. Des dels fans incondicionals de la banda catalana fins als qui volien posar el seu granet de sorra amb la investigació. Els Amics de les Arts van interpretar les cançons del seu darrer disc, Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure, però també van recuperar-ne dels àlbums anteriors com Espècies per Catalogar o Bed and Breakfast.

Deu anys treballant contra el càncer infantil

La Fundació Albert Bosch la va crear l'empresa garrotxina Noel el 2004. Als darrers anys, segons explica el seu portaveu Albert Boix, "el finançament públic ha baixat i per tant, a més dels diners que hi destina Noel anualment, hem hagut de buscar altres iniciatives per recollir fons". El passat desembre, per exemple, van sumar els beneficis del CD de nadales de Cris Juanico.

La recaptació obtinguda servirà per desenvolupar els diversos projectes que la Fundació té en marxa a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona en relació al càncer infantil. Treballen en camps com la millora del diagnòstic de les malalties i buscar un tractament més eficaç, sobretot aconseguint frenar el desenvolupament desordenat de les cèl·lules cancerígenes.

La feina de la Fundació ha interessat tant als Amics de les Arts que han decidit que, a part de la recaptació que aconsegueixin a Olot, també hi destinaran la taquilla del concert solidari que fan anualment a Sant Cugat del Vallès.

Galeria de Fotos Concert solidari dels Amics de les Arts (Martí Albesa)
 

Concert solidari contra el càncer infantil dels Amics de les Arts a Olot. Foto: Martí Albesa
Arxivat a