La Generalitat dóna el títol de Mestre Artesà a l'olotí Joan Montero

El govern li reconeix «el seu excel·lent domini de l'ofici i una brillant tècnica escultòrica»

Redacció
09 de juliol del 2014
Acte de lliurement dels diplomes de Mestres Artesans 2014. Foto: Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha distingit la feina feta per l'olotí Joan Montero i li ha fet lliurement del diploma de Mestre Artesà. El títol vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir-lo cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió i destacar en aspectes com la potenciació de l'ofici, la formació i la incorporació de disseny i innovació en el procés artesanal.

En el cas de Montero, el Govern en destaca "el seu excel·lent domini de l'ofici i una brillant tècnica escultòrica, modernitzant les tècniques i eines pròpies de l'ofici". L'acte de lliurement dels guardons va tenir lloc el dilluns a la tarda al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat i va comptar amb la presència del president Artur Mas i del conseller d'empresa i ocupació, Felip Puig.

En total, 42 catalans van rebre la distinció, sis dels quals són de les comarques gironines. Artur Mas en va destacar que "no només ajuden a mantenir vius els oficis, amb un caràcter molt innovador, sinó que a més contribueixen a la reactivació econòmica del país".
Arxivat a