La UdG, la UB i la UOC són les tres universitats escollides pels garrotxins

Les carreres més sol·licitades són Administració i Direcció d'Empreses, Psicologia i Dret

Redacció
09 de juliol del 2014
Alumnes fent les proves de la selectivitat, a la UdG
Alumnes fent les proves de la selectivitat, a la UdG | Tania Tapia / ACN
Alumnes gironins fent una de les proves de la selectivitat, a la Universitat de Girona. Foto: Tania Tapia / ACN

La Universitat de Girona és, un any més, la preferida pels garrotxins. Un 44% dels universitaris de la comarca hi cursen els seus estudis, sumant un total de 602 alumnes. La segueix, a força distància, la Universitat de Barcelona, que aquest any amb 185 alumnes ha desbancat la Universitat Oberta de Catalunya (150) del segon lloc. En quarta posició hi trobaríem la Universitat Autònoma de Barcelona i en cinquè lloc la Universitat de Vic.

Precisament la UVic ha sofert un ascens progressiu des de l'obertura del túnel de Bracons. Aquest curs, 94 garrotxins s'han matriculat a algun dels seus estudis universitaris. Puja un lloc en el rànquing respecte l'any passat que en tenia 87 i dos llocs si es compara amb el curs 2011-2012 quan s'hi havien matriculat 76 joves.

Per carreres, es repeteix la tònica de l'any passat. La majoria de garrotxins trien Administració i Direcció d'Empreses, seguida de Psicologia, Dret i Magisteri d'Educació Primària. Si s'agrupen les dades per branques acadèmiques, s'observa que lideren la llista els que han escollit alguna enginyeria, a poca distància de psicologia i educació i de les carreres relacionades amb l'economia.

Les dades les ha fet públiques la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot, que cada any elabora aquest rànquing basant-se amb els estudiants matriculats als centres universitaris catalans a partir del segon semestre del curs.

Jornada de portes obertes a la Universitat de Vic. Foto: Adrià Costa