El Cornamusam omple de folk el centre d'Olot

Aquest cap de setmana va tenir lloc la 23a edició del Festival Internacional de la Cornamusa | La pluja va obligar a traslladar el concert de diumenge a la tarda

Redacció
07 de juliol del 2014
Ball de la Cabreta, divendres al vespre en la primera nit de Cornamusam. Foto: Martí Albesa

El Cornamusam, el Festival Internacional de la Cornamusa d'Olot, ha omplert aquest cap de setmana Olot de música folk. Després que l'any passat fos un festival de traspàs a causa de la baixada del pressupost, aquest cop ha tornat a comptar amb la presència d'un grup internacional el dissabte a la nit. Un concert que pel regidor de cultura i membre de l'organització del festival, Josep Berga, "va agradar molt".

El festival va començar el divendres 4 de juliol amb la tradicional tocada d'inici. Aquest cop l'encarregada de fer els honors va ser Alba Logan, del Bages. Era el segon cop en la història del festival que una noia encetava el Cornamusam. Després de la tocada, el primer ball de la Cabreta acompanyada dels Ministrers de l'Escola de Música d'Olot i tot seguit concert al Firal a càrrec del grup català La Coixinera. Per primer cop les activitats del divendres van començar més aviat i el concert va tenir lloc a l'aire lliure. Els canvis van convèncer als assistents i l'organització els mantindrà de cares a l'any vinent.

Dissabte va ser el dia estrella del Cornamusam. El vespre començava amb el ball de la Cabreta, a càrrec del grup Sons de la Cossetània i la posterior cercavila. A la nit, a la Sala Torín, el concert destacat del festival, a càrrec dels escocesos Rura. Combinació de la bagpipe típica del nord de l'illa amb flautes, guitarres i altres instruments per apropar el folk escocès als olotins.

La pluja obliga a traslladar el concert de diumenge

Finalment, la pluja va fer acte de presència a les acaballes del festival. El concert de clausura que s'havia de celebrar al Parc Nou d'Olot es va haver de traslladar a l'interior de la Sala Torín. Els Ministrers del Sabre van oferir el seu repertori i van homenatjar els 125 anys dels gegants d'Olot amb un concert de Música per a Gegants, acompanyats de la flabiolaire oficial de la parella, Agnès Algueró. El Til·ler ja treballa per preparar la vint-i-quatrena edició del Cornamusam l'estiu vinent.

Galeria de Fotos Cornamusam 2014 (Martí Albesa)
 


Alba Logant tocant l'inici del Cornamusam des del balcó dels espants de Sant Esteve. Foto: Martí Albesa
Arxivat a