Tercera campanya d'excavacions al poblat iber de Sant Joan

Fins l'11 de juliol els experts treballaran per delimitar el perímetre del poblat del Boscarró

Andreu Oliveras
30 de juny del 2014
Dues de les arqueòlogues mirant el jaciment, l'abril passat. Foto: Aj. Sant Joan Les Fonts

Avui ha començat la tercera campanya d'excavacions a la zona del Boscarró, a Sant Joan les Fonts. Fins l'11 de juliol, dos arqueòlegs i quatre persones de la brigada municipal treballaran per recopilar més informació sobre aquest poblat iber garrotxí. Després que el passat abril es trobés una paret d'uns vuitanta centímetres, construïda entre els segles IV i III abans de Crist, el que es busca ara és resseguir-la per saber així el perímetre del poblat.

"És un jaciment que ha patit molt, però sí que podem trobar el seu traçat", explica a NacióLaGarrotxa l'arqueòloga Maribel Fuentes. El patiment a què Fuentes es refereix és que durant molts anys el turó era un lloc de conreu i, per tant, moltes pedres estan remogudes perquè es van aprofitar per construir les sepracions entre un camp i un altre. Tot i així, sí que s'han conservat els fonaments del mur iber.

Tot i que en les dues campanyes anteriors s'han recollit trossos de peces de ceràmica de l'època, l'objectiu d'aquesta no és tant les troballes materials, sinó recopilar informació per conèixer més a fons aquest poblat de Sant Joan. Confien en descobrir el perímetre exacte d'aquí dues setmanes. Les excavacions però no s'acabaran aquí ja que els arqueòlegs asseguren que s'està encara en una fase molt inicial i faran falta més campanyes per descobrir qui vivia en aquest punt de la Garrotxa ara fa més de 2.000 anys.