ERC proposa una variant d'Olot provisional per l'avinguda dels Països Catalans

El partit, contrari als nous traçats de la Variant d'Olot i de Les Preses, aposta per connectar el túnel de la Generalitat amb la rotonda del nou hospital comarcal

Andreu Oliveras
27 de juny del 2014
Entrada a Olot des de l'Hostal del Sol, per on hauria de passar la variant estatal. Foto: Martí Albesa

Esquerra Republicana exigeix a l'Estat i a la Generalitat que respectin els compromisos establerts en un inici amb les variants d'Olot i Les Preses i que no proposin nous traçats que no compten amb el consens del territori. ERC ha mostrat en reiterades ocasions el seu rebuig a la nova proposta de variant d'Olot enlairada a la zona de l'Hostal del Sol i també el seu desacord amb que la variant de les Preses voregi el Fluvià enmig de la Vall d'en Bas .

La diputada republicana al Congrés dels Diputats, Teresa Jordà, alerta que les dues institucions no donin gat per llebre. "Que no ens venguin una variant quan en realitat vol ser una gran autovia sense peatges", avisa Jordà. Esquerra creu que com està plantejada actualment la variant d'Olot aïllaria el barri de l'Hostal del Sol.

Alternativa provisional pels Països Catalans

Si el canvi de traçat i el fet de passar d'una variant soterrada a una altra de vista és únicament pressupostari, el portaveu d'ERC a l'ajuntament d'Olot proposa una alternativa provisional connectant el tram de la Generalitat, que passa per sota la serra de Sant Valentí, amb la rotonda del nou hospital a l'avinguda dels Països Catalans: "Si el tema és una qüestió de diners, fem primer això que seria una variant efectiva per la ciutat d'Olot i solucionaria molt el vial Sant Jordi".

Esquerra prioritza un traçat que serveixi de variant d'Olot i Les Preses a un eix que connecti Figueres amb Lleida a través de la Garrotxa. Per això creuen que provisionalment es podria solucionar a través del polígon de la Guardiola, mantenint la restricció de camions que no tinguin origen ni destí la Garrotxa o Osona.

El líder d'ERC a Olot amb la diputada del partit a Madrid, aquest matí a Olot. Foto: Andreu Oliveras
Arxivat a