Retiren un altre niu de vespa asiàtica de la Vall d'en Bas

L'operació s'ha fet aquesta matinada, a menys de 3 quilòmetres del niu trobat el desembre | Estava situat a tres metres d'alçada, sota el voladís de la teulada d'una casa

Redacció
26 de juny del 2014
Niu de vespa asiàtica retirat aquesta matinada a la Vall d'en Bas. Foto: DAAM

Nou niu de vespa asiàtica a la Vall d'en Bas. Els agents rurals l'han retirat aquesta matinada d'una casa aïllada del municipi. El departament d'agricultura qualifica la retirada "d'important" ja que aquest és un niu definitiu que s'hauria anat fent gran. Si no s'hagués tret, les seves reines n'haurien creat de nous l'any vinent, expandint encara més aquesta colònia invasora.

El niu retirat avui estava a menys de tres quilòmetres de distància del que es va treure el mes de desembre passat al nucli del Mallol, també a la Vall d'en Bas. Aquest cop estava a uns tres metres d'alçada, sota un voladís de la teulada d'una masia aïllada. Segons els experts era de petites dimensions, d'uns 18x20 centímetres. L'avís el va donar ahir a la tarda la persona que vivia a la casa. Es va optar per desmuntar-lo de matinada perquè és l'hora que aquests insectes tenen menys activitat.

La lluita contra la vespa velutina o vespa asiàtica ha comportat una sèrie de mesures preventives per controlar l'expansió d'una espècie invasora que ataca les abelles autòctones adultes. Des del març fins al juliol s'han col·locat paranys que detecten la presència de reines; de moment se n'han instal·lat uns 200. Des de llavors i fins l'octubre s'actuarà només a aquells llocs on l'any passat ja es va trobar un niu i, a més, en les explotacions apícoles que rebin atacs. Des de principis d'any se n'han detectat 13 casos a Catalunya, tots ells a les comarques gironines. 
 

 

Galeria de Fotos Retirada del Niu de la Vespa Asiàtica al desembre del 2013 (Martí Albesa)