Unes 50 parelles ballen la Sardana de Corpus a la plaça Major

El temps acompanya els balls dels gegants i de l'«Adéu Vila d'Olot» | Com marca la tradició, l'alcalde va obrir la dansa, acompanyat dels regidors

Redacció
23 de juny del 2014
Els gegants presidint el ball de la sardana de Corpus. Foto: Martí Albesa

La tradició centenària marca que el diumenge de Corpus a Olot es balli la sardana de Corpus a la plaça Major. L'alcalde presideix la comitiva, on aquest any hi van participar prop de cinquanta parelles. Al voltant del gegant i la gegantessa, els assistents van saltar al ritme de l'Adéu Vila d'Olot, la sardana creada per l'olotí Joan Casanova al 1903.

El ram de clavells vermells que les dones duien a la mà servia per separar una parella d'una altra. Aquesta ha estat una de les edicions amb menys representació del consistori olotí. Només dos dels vint-i-un regidors van acompanyar Josep Maria Corominas en la dansa popular.

Abans de la sardana, ballen els gegants

Abans no sonés l'Adéu Vila d'Olot, el protagonisme a la plaça se'l van endur els gegants, que acompanyats del Cap de Lligamosques van oferir els seus dos balls al públic assistent. Un Cap de Lligamosques que, per cert, ha estat restaurat minuciosament per a l'ocasió. Corpus és una de les dues ocasions l'any que el reglament permet veure els gegants al carrer. A més del ball d'ahir al migdia, el dissabte a la tarda van desfilar en cercavila pel centre de la ciutat.

Sigui perquè aquest any Corpus ha caigut enmig del pont de Sant Joan o perquè fa menys d'un mes els gegants ja van sortir per celebrar els seus 125 anys o perquè per Corpus només balla la il·lustre parella sense cabeçuts ni cavallets, el cas és que la plaça Major estava molt més buida que en les altres ocasions. La propera oportunitat per tornar a veure el Gegant i la Gegantessa serà el 5 de setembre, amb la cercavila d'inici de les Festes del Tura 2014 .

Galeria de Fotos Diada de Corpus 2014 (Martí Albesa)


L'alcalde i dos dels regidors de l'equip de govern local, ballant la sardana. Foto: Martí Albesa
Arxivat a