On celebrar la revetlla de Sant Joan?

Totes les festes populars organitzades a la Garrotxa per celebrar el solstici d'estiu

Redacció
22 de juny del 2014
Una parella fent-se un petó davant la foguera de Vic
Una parella fent-se un petó davant la foguera de Vic | Adrià Costa
Una parella fent-se un petó davant la foguera de la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

Olot estrenarà aquest any una revetlla popular al Firal. L'Empenya't, la trobada anual de les penyes de la ciutat, canvia de format i es converteix en revetlla de Sant Joan. Els actes s'iniciaran a les vuit del vespre amb la recollida de la flama del Canigó al passeig de la Muralla. Tot seguit, a dos quarts de deu, començarà un sopar popular al passeig d'en Blay. Posteriorment, a les dotze de la nit, s'encendrà la foguera que donara el tret de sortida a un correfoc dels Diables del Croscat pel Firal i el Firalet. El ball s'instal·larà al passeig d'en Blay fins a les quatre de la matinada.

A Sant Joan les Fonts , la revetlla de Sant Joan agafa el municipi en plena Festa Major. Els actes començaran a les deu de la nit, amb l'encesa de la foguera amb la Flama del Canigó al pont medieval. A dos quarts d'onze començarà la Nit de les Dones d'aigua, basada en les llegendes mitològiques del municipi. Un piromusical ambientat amb música del Rèquiem de Mozart donarà lloc a l'inici del ball de revetlla a la plaça Major a càrrec del grup Maracaibo.

A Besalú , la celebració serà al costat del Pont Vell. S'hi encendrà a dos quarts de deu una foguera amb la flama del Canigó. A les deu, hi haurà una botifarrada popular que continuarà amb sardanes i música per amenitzar la nit.

A Castellfollit de la Roca , la revetlla es celebrarà a la piscina municipal amb un sopar popular de 13 euros, que acabarà amb una sessió de ball.

A Sant Feliu de Pallerols , un sopar popular també marcarà l'inici de la festa de Sant Joan, a les nou del vespre. En acabat, el discjòquei Joan Soler posarà música fins ben entrada la nit.

A Oix , la revetlla s'instal·larà a la plaça Major on s'encendrà una foguera amb la flama del Canigó i es celebrarà un sopar popular.

Una foguera cremant a Ripoll. Foto: Arnau Urgell