Ple Municipal sense cap monarca

El canvi de rei a Espanya provoca que s'hagi tret la imatge de Joan Carles del saló de sessions, mentre encara no ha arribat a Olot la fotografia oficial de Felip VI

Andreu Oliveras
20 de juny del 2014
Ple de l'Ajuntament d'Olot sense la foto del rei d'Espanya. Foto: Martí Albesa

El ple municipal d'aquest mes de juny s'ha celebrat sense la presència de la imatge de cap monarca a la sala. El consistori olotí ha retirat la fotografia de Joan Carles i, mentre no els arriba la del recent proclamat Felip VI, al saló de sessions només hi ha la del president de la Generalitat, Artur Mas.

La falta de rei no va passar desaparcebuda als grups amb representació municipal. Ignasi Mulleras, líder de Plataforma per Catalunya, reconeixa sentir-se "estranyat" que no hi hagués la nova imatge, tot i que ell personalment assegurava tenir "profundes conviccions republicanes".

La portaveu del PP, Júlia Sala, va voler aprofitar el torn de preguntes per lloar la figura del rei abdicat i també elogiar el discurs de proclamació de Felip VI: "El nou rei ens ha deixat palès que serà fidel a la constitució i garantirà la convivència democràtica de tots els espanyols".

L'equip de govern de Convergència i Unió va deixar clar que la falta de retrat del monarca és temporal i que tan bon punt els arribi la fotografia oficial del rei espanyol la penjaran al saló de sessions, d'acord amb la legislació vigent.

Retrat d'Artur Mas i el clau que aguantava el de Joan Carles I. Foto: Martí Albesa
Arxivat a