Pere Alzamora rebrà la Medalla de la Ciutat d'Olot

L'ajuntament vol reconèixer-li la feina feta a nivell empresarial i també social | L'equip de govern espera «normalitzar» la concessió d'aquesta distinció

Andreu Oliveras
20 de juny del 2014
Estanis Vayreda defensant la concessió de la Medalla. Foto: Martí Albesa

L'empresari olotí Pere Alzamora rebrà la Medalla de la Ciutat d'Olot a finals de setembre. Si més no, aquesta és la idea del consistori olotí que espera votar-ho al proper ple del mes de juliol. Ahir, el regidor de Promoció Econòmica va presentar la proposta que sembla comptar amb el suport de tots els grups amb representació municipal.

L'ajuntament espera "normalitzar" la concessió de Medalles de la Ciutat. Com va explicar al ple Estanis Vayreda, l'equip de govern vol "instaurar l'atorgament d'una medalla cada any i incorporar aquest reconeixement com un acte més dels que es fan a la ciutat d'Olot". La medalla seria una forma d'agrair les persones i entitats que han ajudat als olotins. "Dinstingir les bones pràctiques és una excel·lent manera d'escampar els bons exemples", opinava Vayreda.

17 medalles concedides en 62 anys

La Medalla de la Ciutat és una distinció honorífica creada per l'ajuntament franquista al 1952. Des de llavors se n'han concedit 17, 11 de les quals a ciutadans a títol individual i les 6 restants a entitats i associacions. L'última es va lliurar el 2007 al Club de Patinatge Artístic d'Olot. Anteriorment, se n'havia donat una el 1999 al pare Jaume Llagostera i una altra el 1998 a la cobla La Principal d'Olot.

L'ajuntament ha començat a demanar a les diverses entitats de la ciutat si recolzen la iniciativa de lliurar la distinció a Pere Alzamora i Carbonell i 29 d'elles ja hi han donat el seu suport. L'equip de govern assegura que se li reconeix no només la seva figura com a empresari, sinó sobretot la trajectòria com a ciutadà. Alzamora va ser un dels fundadors del Club Natació Olot i de la Cooperativa la Fageda i moltes entitats admeten que en algun moment els ha ajudat econòmicament.

Concensuar els criteris per distingir amb la Medalla

La iniciativa estarà a exposició pública fins que se celebri el proper ple a finals de juliol, moment en què es votarà la seva concessió. De moment, en la presentació de la iniciativa, tots els grups es van mostar favorables que rebés la distinció. L'únic matís el van donar Esquerra i el PSC, que volen consensuar els criteris per concedir la medalla en pròximes edicions i també debatre la regularitat del guardó.

El regidor d'ERC parlant, sota la mirada de PxC i el PP. Foto: Martí Albesa
Arxivat a