Olot crea la taula local pel Dret a Decidir

Es presentarà el dilluns 16 de juny i ja compta amb 32 entitats adherides, una suma que esperen que creixi molt | Està oberta a tots els partits, entitats i ciutadans que estiguin a favor de la consulta

Andreu Oliveras
13 de juny del 2014
Representants de la taula olotina pel Dret a Decidir. Foto: Andreu Oliveras

Olot ja compta amb la Taula pel Dret a Decidir, impulsada per la Xarxa d'Entitats d'Olot i Comarca. Dilluns 16 de juny es presentarà oficialment a la sala de plens de l'ajuntament a les vuit del vespre, on es donarà a conèixer el nom de la seva presidenta. La taula vol organitzar actes per garantir el dret dels catalans a votar el seu futur. Per això, entre l'Onze de Setembre i el 9 de novembre, intensificaran la seva activitat pública.

De moment ja compta amb 32 entitats adherides, una xifra que esperen que creixi al llarg de les properes setmanes. Totes les entitats són benvingudes, explica Catalina Sellas, membre de la Xarxa d'Entitats , "sigui quina sigui la seva naturalesa". Dolors Corretgé, també de la XEC, aclareix que des de la taula no s'implicaran a favor o en contra de la independència, "l'objectiu bàsic és poder exercir el dret a votar". Per això també esperen que s'hi sumin tots els partits polítics i ciutadans individuals que estiguin a favor de la consulta.

La ciutat d'Olot s'adhereix a la taula

La taula és la materialització de la moció aprovada pel ple municipal el mes de juliol passat, en el qual la ciutat s'adheria al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Un d'aquells punts era promoure la creació d'una taula local, on la ciutat s'hi adherirà. Pel regidor de Reagrupament al consistori, Josep Ferrés, "A Catalunya es viu el moviment més important dels darrers 100 anys".

La Taula pel Dret a Decidir ha creat un web on entitats, associacions i ciutadans poden llegir el manifest i sumar-s'hi. La taula d'Olot respon a la crida del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, presidit per Joan Rigol, que demanava la creació de taules locals.
Arxivat a