Ramon Erra guanya el 48è premi Marian Vayreda de narrativa

L'olotina Rosa Torrent s'endú el Joan Teixidor de poesia i Jordi Ortiz es fa amb el guardó de novel·la juvenil | En total, quasi 200 obres s'han presentat als Premis Ciutat d'Olot 2014

Andreu Oliveras
07 de juny del 2014
Els tres premiats en els premis Ciutat d'Olot d'aquest any. Foto: Andreu Oliveras

L'escriptor osonenc Ramon Erra s'endú el 48è premi Marian Vayreda de narrativa. Nascut a Vic però resident al Lluçanès, Erra ha aconseguit el guardó més important dels Premis Ciutat d'Olot de literatura amb la seva novel·la Far West Gitano. El text, que el propi Erra defineix com "un cant a la vida", explica les aventures d'una família gitana que vol tornar a la vida nòmada. El premi està valorat amb 10.000 euros, a més de la publicació de l'original per part de l'editorial Empúries.

En la categoria de poesia, els premis Ciutat d'Olot han premiat l'olotina Rosa Torrent. El jurat ha considerat Il·lusionisme com el millor recull d'haikus en línia dels presentats al Joan Teixidor de poesia. Torrent, que veurà publicada la seva obra a Viena Edicions, s'emporta 2.000 euros per una treball que reivindica que la vida és, en el fons, una il·lusió. "És el súmmum", explica visiblement il·lusionada la poetessa olotina, referint-se a haver aconseguit el reconeixement de la seva ciutat, i afegeix: "es desmunta allò que ningú és profeta a la seva terra".

Finalment, el premi de novel·la juvenil ha recaigut en Doble Identitat, del barceloní Jordi Ortiz. El text se centra en els personatges que viuen les conseqüències de la guerra, com els nens soldat que s'estan rehabilitant. "No es vol plantejar una guerra sinó els intents per recuperar els nens", aclara Ortiz. El premi va acompanyat de 4.500 euros i de la publicació a l'editorial Llibres del Segle.

Prop de 200 obres optaven als guardons

En total, quasi 200 treballs s'han presentat entre les tres categories dels premis Ciutat d'Olot de literatura. Pel regidor de cultura, Josep Berga, compleixen la "doble funció de fomentar la lectura i l'escriptura". L'acte de lliurement s'ha celebrat aquest dissabte a la tarda a la terrassa del Museu dels Sants d'Olot i ha comptat amb un recital de versos de Joan Vinyoli, a càrrec de Joan Massotkleiner i Toti Soler.

Acte de lliurement dels premis Ciutat d'Olot. Foto: Andreu Oliveras
Arxivat a