Joan Agustí rep el premi Garrotxí de l'Any 2013

El CIT també premia l'empresa tèxtil Ètnia, el menjador social de La Caritat, el notari Manuel Faus i les fires del Fesol, Farro i Fajol | 400 persones han assistit al lliurement dels guardons

Redacció
06 de juny del 2014
Joan Agustí amb el conseller Santi Vila i el president del CIT, Josep Andrés. Foto: Martí Albesa

Totes les travesses l'han encertat i Joan Agustí és el Garrotxí de l'Any 2013. El president de la Unió Esportiva Olot agafa el relleu de Joan Soler, que va obtenir el guardó al 2012. El jurat li ha reconegut la feina feta al capdavant del club esportiu, que l'any passat va aconseguir la gesta històrica de pujar a Segona B i que la temporada vinent hi continuarà jugant. En els cinc anys que fa que és el capdavant del club, el primer equip ha pujat quatre categories, des de primera regional fins a 2aB.

Agustí ha volgut dedicar el premi "a tota la gent que ha treballat per la Unió Esportiva Olot" des de totes les vessants possibles. A més, ha aprofitat per reclamar que s'aposti pel futbol base i ha demanat un treball conjunt del club amb totes les escoles de la ciutat per "fer que Olot es convertixi en la Masia d'aprenentatge del futbol de Catalunya". El jurat designat pel CIT ha triat el president de la UE Olot per davant de Jessica Mellado i Xevi Bayona, els altres dos finalistes escollits per votació popular.

Manuel Faus, Ètnia i La Caritat entre els altres premiats

A part de Joan Agustí, la novena edició dels premis Garrotxí de l'Any han premiat a altres persones i institucions. El guardó de millor iniciativa empresarial ha anat a parar a l'empresa tèxtil Ètnia. El Menjador Social de La Caritat s'ha proclamat millor iniciativa social. La millor iniciativa empresarial ha caigut a tres fires: La del Fajol de Batet de la Serra, la del Farro de la Vall de Bianya i la del Fesol de Santa Pau. Finalment, la junta del CIT ha reconegut la trajectòria personal del notari olotí Manuel Faus.

Josep Andrés, president del Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot, s'ha mostrat convençut que mai s'acabaran les persones, entitats i empreses a qui premiar. De fet, per l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, aquest acte demostra "la força de la societat civil garrotxina". En la mateixa línia s'ha mostrat el president del Consell Comarcal, Joan Espona, que ha qualificat els guanyadors com "els millors ambaixadors que tenim".

400 assistents a la Nit del Garrotxí de l'Any

L'acte, organitzat pel Centre d'Iniciativa Turístiques d'Olot, s'ha celebrat aquest divendres a la nit al restaurant La Déu. La festa ha comptat amb vora 400 assistents, entre els quals el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a qui l'alcalde ha aprofitat l'acte per reclamar-li, una vegada més, la variant. Vila ha citat Antoni Gaudí assegurant que "només una comunitat que sap combinar la tècnica amb l'amor pel que fa, sap anar endavant".

Galeria de fotos Premis Garrotxí de l'Any (Martí Albesa)
 


Tots els premiats en les diferents categories dels premis Garrotxí de l'Any 2013. Foto: Martí Albesa
Arxivat a