Més d'un centenar de manifestants a Olot a favor de la República

La Garrotxa s'ha sumat a les concentracions convocades per ERC, la CUP, ICV-EUiA i Procés Constituent arreu del país | A Riudaura, una trentena de persones s'han aplegat davant l'ajuntament

Andreu Oliveras
02 de juny del 2014
Concentració a Olot a favor de la República. Foto: Andreu Oliveras

Més d'un centenar de persones s'han concentrat a Olot a favor de la República, en motiu de l'abdicació de Joan Carles I. Des que s'ha conegut la notícia de la renúncia a la corona, ERC, la CUP i Procés Constituent han fet una crida a concentrar-se a les vuit del vespre davant dels ajuntaments per reclamar la República Catalana. ICV-EUiA també demanava mobilitzar-se per la República, sense especificar si aquesta seria catalana o espanyola.

"Ens manifestem per la República Catalana, no per l'espanyola", deixava clar la presidenta local d'Esquerra, Clara Casanovas. Una afirmació en què coincideixen des de la CUP Garrotxa. Lluís Riera, un dels seus membres, sentencia: "El poble català no es pot permetre mantenir una figura d'èpoques passades. Cap rei ni cap reina té sentit avui en dia". Pel líder olotí d'Iniciativa per Catalunya, Llorenç Planagumà, amb l'abdicació, "la transició del 78 s'ha acabat".

Riudaura també s'ha sumat a la iniciativa i una trentena de persones s'han manifestat davant l'ajuntament per reclamar la República Catalana. Entre els manifestants hi havia l'alcaldessa del municipi per ERC, Eulàlia Massana.

Felip ha visitat més cops la Garrotxa que Joan Carles

El futur rei Felip VI ja ha visitat la Garrotxa més vegades que el seu pare. Tot i així, sempre ho ha fet sol sense la seva esposa, Letícia. En l'última ocasió, al 2011, va assegurar no tenir "cap dubte del gran i brillant futur d'Olot i de la comarca". Havia vingut a inaugurar un museu de Sant Joan les Fonts i a visitar el patronat Joan Sellas Cardelús. Felip va aprofitar per reunir-se amb diversos representants d'entitats locals, amb qui va comentar l'actualitat garrotxina.

Anteriorment, el llavors hereu al tron ja havia vingut per lliurar els premis Garrotxí de l'Any 2007. Aquell cop, a més, va dinar amb empresaris i va visitar la cooperativa la Fageda. En paral·lel a la seva primera visita a la comarca, es van organitzar diverses protestes contra la seva presència a la ciutat d'Olot.

Joan Carles I només va venir un cop a la Garrotxa, l'any 1976. Va ser una visita llampec conjuntament amb la seva esposa. Els monarques van ser rebuts al Parc Nou sota un gran xàfec que va impedir que ballessin els gegants.

Concentració a Olot a favor de la República. Foto: Andreu Oliveras
Arxivat a