L'olotí Manel Prat presenta la dimissió

El fins ara director general dels mossos abandona el càrrec

Quico Sallés
27 de maig del 2014
Manel Prat, director general de la policia de la Generalitat Foto: Gencat.cat

Manel Prat, el polèmic Director General de la Policia, deixa el càrrec. Així ho ha anunicat aquest vespre en una compareixença en la que ha llegit un comunicat breu en la comissaria de Les Corts.

La dimissió de Prat com a màxim responsable de la policia s'esdevè just l'endemà de la polèmica actuació policial en el desallotjament de Can Vies i el dia abans que el Parlament debati la seva reprovació i peticions de cessamentd'ICV, CUP, PP, C's i ara ERC per les diverses polèmiques que ha generat la seva actuació al capdavant de la direcció dels Mossos com ara el cas Ester Quintana o la gestió del cas Benítez del Raval.

Ara bé, el cas que més ha marcat l'actuació de Prat ha estat el d'Esther Quintana, la dona que va perdre un ull durant les càrregues dels Mossos durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. Prat va negar que s'haguessin disparat bales de goma i que en cas que quedés acreditat, dimitiria. Una resolució judicial apuntava fa dues setmanes una pilota de goma com a causant de la pèrdua de l'ull. 

De fet, Prat ja es va salvar de la reprovació fa uns mesos quan ERC va pactar amb CiU votar a favor de salvar-li el cap a canvi de retirar les pilotes de goma de l'arsenal dels Mossos.
Arxivat a