Redissenyar Sant Miquel escoltant l'opinió dels que formen el barri

Olot ha iniciat un procés participatiu per estudiar què fa falta al barri i com es podria reformular | No es tracta de grans obres sinó de canvis d'usos i noves activitats

per Redacció , 28 de maig de 2014 a les 07:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Llar d'infants del barri de Sant Miquel. Foto: Andreu Oliveras

Olot ha engegat un procés participatiu per repensar el barri de Sant Miquel. Un grup d'arquitectes s'han posat a treballar-hi per detectar-ne les mancances i veure com es podrien millorar. Des d'ara i fins al juliol està en marxa la primera fase, la de la diagnosi. Els impulsors estan parlant amb els diversos col·lectius involucrats amb el barri per saber la seva opinió. A més, han habilitat un web i tres punts d'informació situats al Casal de Sant Miquel, a un local comercial de l'avinguda de Girona i a un aparador del nucli antic. Tot per recopilar quanta més informació millor.


A partir del setembre començarà la segona fase. Analitzant totes les valoracions recollides, elaboraran les línies de treball sobre les quals es concretaran les propostes definitives. Preveuen tenir-les llestes a finals d'any i la idea és que no siguin grans propostes urbanístiques, sinó que vagin encaminades en millores de l'espai públic, de la mobilitat o en la introducció de nous usos i noves activitats dins l'oferta del barri.

Canviar la imatge del barri


La voluntat és que el projecte serveixi per revitalitzar Sant Miquel i canviar la percepció que actualment molts olotins tenen de la zona. En declaracions a Radio Olot , Jon Aguirre, un dels arquitectes, explica que volen que sigui "un exemple de com fer ciutat des d'un projecte més social i més sostenible".

Es tracta del primer projecte d'aquestes característiques que el grup d'arquitectes fa a Catalunya. Si funciona, no es descarta que s'exporti a altres barris d'Olot amb necessitats específiques i fins i tot a altres ciutats del país.

 

Participació