Roben la figura d'un sant del segle XIX en una façana d'Olot

La peça robada representa Sant Antoni, fa un metre d'alçada i és de fusta

Lluïsa Tarrida
20 de maig del 2014
Els Mossos d'Esquadra d'Olot investiguen el robatori d'una figura de sant Antoni que estava en una capelleta situada a la façana d'un habitatge del carrer Fluvià. La peça robada fa 1 metre d'alçada, és de fusta i data del segle XIX, segons la denúncia per robatori amb força que van presentar els seus propietaris el 15 de maig passat. Els lladres es van enfilar en una escala per poder arribar a la figura, que està a uns 5 metres del terra, i van trencar el vidre.

La policia també ha tingut coneixement de dos robatoris de marededéus al centre de la ciutat exposades en capelletes. En aquest cas, però, són figures de guix posteriors a la Guerra Civil. Els propietaris de la finca del carrer Fluvià d'Olot van veure que els havien sostret el sant que tenien exposat a la capella que dóna a la façana el 15 de maig passat i ho van denunciar als Mossos d'Esquadra.

És una figura de sant Antoni feta de fusta, que destaca per fer un metre d'alt i per ser del segle XIX. El sant apareix representat amb una Bíblia i el nen Jesús. Per accedir-hi, els lladres van necessitar una escala, ja que la capelleta està a uns cinc metres de terra. Seguidament, van trencar el vidre i se la van emportar. La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Olot ha obert una investigació per intentar recuperar-la i enxampar els autors del robatori.

Arran d'aquesta denúncia, la policia també ha tingut coneixement del robatori de dues marededéus exposades en dues capelletes, una situada al carrer Proa. En aquest cas, però, aquestes figures tenen menys valor perquè són reproduccions de guix posteriors a la Guerra Civil. El valor, en tot cas, és sentimental. La Policia Local d'Olot aconsella als propietaris d'aquest tipus de capelletes que estiguin alerta i que donin l'avís en cas de veure alguna cosa sospitosa.
Arxivat a