Miquel del Roig, la Iaia i la Greda Street Band actuaran a Santa Pau

Completen la programació del Festival El Descampat Jordi Tonietti, Damià Arròs, Teck Rose, Sweet Dreams i l'Hora de Joglar | El nou festival espera convertir-se en un referent

Andreu Oliveras
19 de maig del 2014
Presentació del Festival Descampat. Foto: Andreu Oliveras

Com va avançar NacióLaGarrotxa, el Descampat de Santa Pau es converteix en Festival i aquest matí s'ha presentat el cartell complet dels grups que hi tocaran el 27 i 28 de juny. La festa - qualificada com "la millor de l'estiu" per l'acalde del municipi, Pep Companys - vol ser "un referent no només a la comarca, sinó obrir portes més enllà", en paraules de l'alcalde.

El Festival començarà el divendres a les 12 de la nit amb l'actuació de La Greda Street Band. La música continuarà fins a la matinada amb el grup osonenc La Iaia i el cantant ebrenc Miquel del Roig. Les actuacions seran a l'esplenada del costat del pavelló esportiu.

La Greda Street Band, un dels grups que serà al Festival El Descampat
Dissabte la programació s'extendrà al llarg de tot al dia. Al matí, a la plaça de Baix de la vila, hi haurà batukada i activitats pensades pels més petits com passejades amb ponnies, jocs inflables i l'explicació del conte El Tresor de la Fageda . També s'hi instal·larà una fira de productes locals.

A la tarda, les activitats continuaran al mateix escenari, on s'hi afegirà un concert de Jordi Tonietti, pels petits de la casa. A més, darrera l'església hi haurà un concert en acústic de Teck Rose. El cantant garrotxí interpretarà peces de folk, country i rock. A la nit, a la plaça major tindrà lloc el sopar popular, organitzat per la colla Cal Borratx, que acabarà amb un concert de Damià Arròs i la Banda a Part.

Dissabte a les 12 de la nit, la música s'instal·larà altra vegada al costat del pavelló. Començarà amb un concert del grup Hora de Joglar i seguidament Sweet Dreams punxarà les músiques del moment, amb la col·laboració de Mon DJ. Seguint la tradició, la música sonarà fins que surti el sol.

La majoria de les activitats seran gratuïtes

Les activitats a la vila vella seran gratuïtes i caldrà pagar per accedir al recinte de les actuacions de divendres i dissabte a la nit. Els organitzadors han tret un abonament pels 2 dies amb un preu de 15 euros. Dissabte a la nit hi haurà autocars que cobriran el trajecte entre Santa Pau i Olot fins a les sis de la matinada.

Als últims anys han participat de la festa al voltant de 2.000 persones. Aquest any, en augmentar els dies i el públic a qui va dirigit esperen atreure'n moltes més. "Si això funciona i hi ha bona acceptació, anirà creixent", explica Isaac Bertran, membre de l'organització del Festival.

Jordi Colobrans, des de la colla de joves Cal Borratx, vol "agrair al públic que l'ha vist néixer i l'ha fet créixer" al llarg de les deu edicions que porten a les seves espatlles. Els organitzadors estan contactant amb allotjaments de la zona per oferir els seus serveis a aquells que s'hi vulguin quedar tot el cap de setmana.

La Iaia, actuarà al Festival El Descampat