Maniobres als despatxos permetran al Reus Deportiu disputar el Mundial de patinatge

L'equip tarragoní havia quedat fora de la competició en classificar-se per darrera el CPA Olot i el Masnou

Arnau Borràs
14 de maig del 2014
El Grup Xou gran del Reus Deportiu participarà al Mundial de Reus. Foto: Reus Deportiu

Finalment, el Reus Deportiu podrà disputar el Mundial de Patinatge que se celebrarà a la capital del Baix Camp aquesta tardor. Malgrat no classificar-se per mèrits esportius, les gestions de l'Ajuntament de Reus i la Federació Espanyola de Patinatge (RFEP) permetran la participació del conjunt roig-i-negre a la cita mundialista.

En teoria, al Mundial només hi van els dos equips de cada país més ben classificats a l'Europeu. En aquest cas, serien el CPA Olot i el CP Masnou, primer i tercer al campionat d'Europa celebrat a Holanda. Tot i això, l'assemblea celebrada l'any 2013 a Taipei va aprovar que, a partir de l'any 2015, serien tres els representants de cada país que tindrien el dret de disputar el campionat. Així doncs, la RFEP va demanar al Comitè Internacional avançar aquesta mesura i aplicar-la enguany, per tal que el Reus Deportiu -que va quedar quart empatat a puntuació amb el Masnou- pugui prendre part a la competició.

Aquestes gestions als despatxos han donat els seus fruits i el Comitè Internacional ha decidit avançar el canvi de reglament, previst per la temporada vinent. D'aquesta manera, el Reus Deportiu podrà optar al títol que va aconseguir l'any 2012 a Auckland, Nova Zelanda. Aquesta mesura, també permet que el grup petit del CP Sant Celoni també obtingui un bitllet pel Mundial Reus 2014.