Terra de Remences, la marxa cicloturista més important del país

En poques hores es van esgotar els 3.000 dorsals per participar a la prova | Diumenge sortiran de la Vall d'en bas i passaran pel Ripollès i per Osona

Andreu Oliveras
07 de maig del 2014
Marxa cicloturista Terra de Remences. 2013 Foto: Terra de Remences

La Vall d'en Bas espera 3.000 ciclistes que participaran diumenge de la marxa cicloturista Terra de Remences . És la cursa cicloturística més important de Catalunya i la segona de tot l'Estat. La marxa arriba a la dissetena edició i s'ha fet un lloc entre les principals proves d'aquestes característiques d'arreu d'Europa. Ho demostra el fet que els dorsals per participar-hi es van exhaurir en poques hores.

La diferència entre una marxa cicloturística, com la que organitza el Club Ciclista Bas, i una cursa ciclista convencional és que en la primera no hi ha esperit competitiu. L'important és gaudir del recorregut i de l'experiència. La majoria dels 3.000 inscrits participaran de la prova de 93 quilòmetres i els més agosarats correran la de 175 quilòmetres.

Recorregut per la Garrotxa, el Ripollès i Osona

El dos circuits tenen sortida i arribada a Sant Esteve d'en Bas. El curt passa per Les Preses, Olot, la Vall de Bianya i entra al Ripollès on transcorrerà per Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Seguidament es retornarà a la Garrotxa a través del coll de Coubet. La ruta llarga també comparteix tot aquest tram, però un cop arriba a la Vall d'en Bas continua pel coll de Bracons per on entra a Osona. Els ciclistes passaran per Torelló, Manlleu i l'Esquirol i retornaran a Sant Esteve d'en Bas per Cantonigròs.

Aquest cap de setmana la majoria dels allotjaments de la Garrotxa fregaran la plena ocupació. Les característiques de la prova fan que els 3.000 participants vinguin acompanyats de la família o amb grups d'amics i aprofitin el dissabte per fer turisme per la zona. El gran gruix dels participants vénen d'arreu de l'Estat, però també hi ha un alt volum de francesos i alguns britànics. 


Vista aèria de la sortida de la Terra de Remences 2013. Foto: Terra de Remences
Arxivat a